6 лесни начина да направите малката баня визуално по-голяма

22425
6 лесни начина да направите малката баня визуално по-голяма
Снимка: GregoryButler / Pixabay

Правилно разположените плочки, еднаквото цветово решение и отхвърлянето на подовата санитария са едни от най-лесните начини за визуално увеличаване дори на малка баня. Според дизайнерите можете да трансформирате помещението с помощта на прости трикове, без да прибягвате до скъпо преустройство.

Светли нюанси

Известно е, че такива цветове визуално увеличават пространството. И въпреки че тъмните нюанси добавят дълбочина, в случаите при малки бани е по-добре да не рискувате. В този случай не е необходимо да избирате само бяло, можете да опитате пастелни цветове, светло сиво или дори зеленикаво.

Правилно оформление на плочките

Трикове, с които ще овладееш хаоса в банята

Банята е една от най-специалните стаи в нашата къща. Но също така е едно от най-сложните за организиране поради количеството неща, коит...

Например, правоъгълна плочка, поставена диагонално, ще направи пространството на пода малко по-голямо. Същите плочки по стените, поставени вертикално, визуално ще добавят височина към стената, а тухлените плочки, поставени хоризонтално, ще "бутат" стените, споделят експертите.

Отказ от различни цветове и шарки

Когато проектирате малка баня, е по-добре да се откажете от експериментите с модели и цветове. Ако искате да добавите нов цвят, можете да го комбинирате със същите пастелни цветове, ако имате нужда от плочки с шарка, тогава може да се предпочетат спокойни щампи. По-специално, мраморът ще изглежда по-подходящ от ярък пачуърк модел.

Отказ от подова санитария

Окачената компактна тоалетна винаги ще изглежда по-малко обемиста от подовия модел. Въпреки че в този случай ще е необходимо да се вгради инсталационната кутия, пространството над нея може да се използва като място за съхранение.

11 евтини неща, които карат дома ви да изглежда по-луксозен

Има много начини да придадете на жилището си по-луксозен вид при нисък бюджет. Без значение дали целта ви е да украсите, оформите или п...

Затворено съхранение

Този метод ще ви помогне да направите банята по-чиста и по-голяма, тъй като претрупаният интериор винаги краде част от пространството. Дизайнерите съветват да се помисли за място за съхранение на всички домакински предмети и аксесоари на етапа на ремонта. Идеален вариант би бил затворен шкаф под мивката и шкаф над тоалетната инсталация.

Обща цветова схема

Това важи особено за завесите за банята, които трябва да са в спокоен диапазон, за да съответстват на плочките по стените. Ако има желание да поставите стъклени или пластмасови прегради, тогава е по-добре да изберете безрамкови.

В банята, както във всяка друга стая, интериорът трябва да бъде добре обмислен. Ако се планира ремонт в къщата, можете да възприемете популярните в момента тенденции и нови идеи, които дизайнерите предлагат. Така помещението ще се окаже стилно, удобно и модерно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?
Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

В иконографията Свети Георги е на кон, въоръжен, а в краката му е убитата ламя. В народната представа той е покровител на нивите и стадата. В превод...