6 навика, които да изградите, за да отслабнете без никакви диети

16914
6 навика, които да изградите, за да отслабнете без никакви диети
Снимка: iStock/Guliver

Отслабването е трудно, но загубата на тегло по начин, който да запази получените резултати за дълго време е още по-трудно. При съвременния ритъм на живот, когато хората са разкъсвани между работа, грижи за деца и домакинска работа, те често нямат свободно време да спортуват и да контролират храненето. Но има изход

Развивайки редица добри навици, можете да останете в добра форма и дори постепенно да свалите килограми, като се отървете от  допълнителните сантиметри в талията и ханша.

10 прости начина за отслабване без диета

Свикнали сме да свързваме отслабването с драстични диети и изтощителни тренировки. Разбира се, това е напълно нормално и най-вероятно м...

1. Яжте по-бавно

Времето, което ни отнема, за да завършим едно хранене, пряко влияе върху теглото ни. Според учени, хората, които се хранят твърде бързо, по-лесно трупат килограми, сравнени с другите, които ядат бавно. В крайна сметка, докато дъвчете бавно, мозъкът ви ще има време да получи сигнал за пълна ситост.

2. Пийте много вода

Научните изследвания показват, че водата повишава чувството за ситост и следователно кара хората да ядат по-малко. При достатъчно течност в тялото калориите се изгарят по-бързо, а излишната сол и токсините се изхвърлят. Друго проучване при възрастни показва, че пиенето на две чаши чиста вода половин час преди хранене намалява интензивността на глада и следователно броя на изядените калории.

3. "Далеч от погледа и далеч от ума"

Най-добрите супи за отслабване

С все по-голямото застудяване ни се иска вкусна и питателна храна. За съжаление много от зимните ястия са не само висококалорични, но и...

Ако желаете да забравите за навика да похапвате нездравословни „закуски“, скрийте ги в най-отдалечения шкаф. Колкото по-рядко се сблъсквате с тях, толкова по-добре е за вашата фигура. Вместо това, поставете кошница с плодове, малко ядки на маси и рафтове на най-видното място в дома.

4. Изберете червени ястия

Изследванията показват, че използването на червени съдове за нездравословни храни кара хората да ядат по-малко. Учените са предположили, че причината за това е, че мозъкът свързва червеното със знак за спиране или с червен светофар, така че тялото получава заповед да спре да яде.

5. Използвайте малки чинии

Знаете ли, че малка чиния прави съдържанието й да изглежда по-голямо? Но ако вие, напротив, имате огромна чиния, тогава една напълно стандартна порция ще изглежда неубедително върху нея, така че психологически ще се почувствате недоволни и гладни. Ето защо, ако наистина искате да хапнете нещо напълно нездравословно, тогава поне сложете чипса или сладоледа си в малка купа или чиния, така че мозъкът ви да мисли, че днес е изял достатъчно лакомства.

Апатията дойде, тлъстините останаха. Сериозни причини да кажете НЕ на интервалното гладуване

Интервалното (периодично) гладуване, при което консумирането на храна се редува с периоди на въздържание, днес е в пика на своята попул...

6. Без смартфони на масата

Използването на различни джаджи по време на хранене допринася за наддаване на тегло. Без да се разсейвате от чужди неща по време на хранене, вие ядете до 10 % по-малко храна. Експертите предупреждават, че паметта оказва голямо влияние върху апетита, така че колкото по-фокусирани сме върху закуската, обяда или вечерята, толкова по-малко вероятно е мозъкът отново да поиска лека закуска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да скриете възрастта си с дрехи: 9 универсални съвета

4 знака, че Вселената иска да стоите далеч от някого, когото обичате

Тествайте себе си: 5 признака на здравословно самочувствие

За какво да говорим: 7 печеливши теми, които са идеални за разговор с всеки

До какви трайни увреждания води връзката с психопат?

Добавете тези 5 храни към менюто си и няма да се познаете в огледалото

Каква е разликата между таранка и каракуда?

Да си нямате работа с тях: Топ 4 на най-зли зодии

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com