6 неща, които правим в ежедневието и може да са причини за косопада

3017
6 неща, които правим в ежедневието и може да са причини за косопада
Снимка: iStock/Guliver

Нищо не може да ужаси една жена повече от накъсването на косата, трудното разресване; списъкът продължава, което води до косопад, най-лошият кошмар от всички. Възможно ли е да не правите за косата си достатъчно? Или може би правите нещо грешно. Някои ежедневни навици ограничават растежа на косата ни и е жизненоважно да се прекъсне този избор на начин на живот и да се направят промени в ежедневието ни. Ето някои от ежедневните навици, които ограничават растежа на косата ни.

Навик 1 - Често измиване с шампоан

Фактът, че шампоанът на косата ви е ключът към грижата за косата, е също толкова верен, колкото и да се каже, че Земята е кръгла, но използването му често може да бъде проблем. Шампоаните са предназначени да почистват вредните агенти и прекомерното количество мазнини от косата и скалпа, но прекомерната употреба може да причини изсушаване на косата, което я прави склонна към накъсване.

Навик 2 - Измиване на косата с гореща вода

Нищо не превъзхожда удоволствието да вземете горещ душ след дълъг уморителен ден, но чудили ли сте се защо има паднала коса, запушваща канала? Ето причината да видите тази гигантска бъркотия, която често разболява хората. Горещите душове и пара могат да причинят дехидратация на косата, причинявайки накъсването на красивите ви дълги кичури.

Навик 3 - Нездравословна диета

Независимо какви продукти за грижа за косата използвате, точно както тялото ви, косата ви се нуждае и от най-добрата диета за здравина. Дефицитът на желязо, липсата на протеини и недостигът на витамини може да отслаби скалпа и да доведе до падане/изтъняване на косата. Диетите, богати на протеини, витамини, здравословни мазнини, омега, желязо и др., са от съществено значение за здравословния растеж на косата.

Навик 4 - Връзвате косата си стегнато

Връзването на косата е една от основните причини за косопад. Плътно закрепената коса може да е вашият стил за ежедневна визия, но щетите, които нанася, са ужасни. Плътното разтягане на косата може да стресира и да увреди космените фоликули.

Навик 5 - Влажна коса

Косата ви става слаба, когато е влажна или мокра. Въпреки че не е добре за растежа ѝ, мократа коса също не е полезна за вашето здраве. Мократа коса в контакт с възглавница може да причини бактериална инфекция, накъсване, косопад и пърхот. За да се освободите от тези последствия, мийте косата си, когато има достатъчно време за сушене.

Навик 6 - Използване на твърде много топлина

Инструментите за оформяне на косата, като преса, сешоар и маша, могат да улеснят работата ви по време на оформянето, но са особено опасни за косата. Тези съоръжения за оформяне на коса са жестоки и се отнасят брутално към косата ви. Използвайки ги ежедневно, вие я излагате на увреждане. Ето защо е жизненоважно да се избягват колкото е възможно повече или да се поставят инструментите на минимална топлина, докато оформяте косата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com