6 от най-опасните туристически дестинации

17263
6 от най-опасните туристически дестинации
Снимка: ArtTower / Pixabay

Множество красиви и причудливи места по света, превърнали се в популярни туристически дестинации, крият сериозни опасности и екстремни условия. Въпреки това всяка година те бележат рекордни посещения и стотици хиляди хора от целия свят се наслаждават на тайните, прелестта и загадките им. Вижте кои са едни от най-опасните сред тях.

Долината на смъртта в Калифорния

Любими дестинации, които да посетите отново през 2022-ра

Има някои дестинации, които си струва да бъдат посетени отново. Следващата година ни дава идеална възможност за това. В този материал щ...

Съвсем неслучайно тя носи това име. Температурите през деня там са екстремно високи и представляват реална опасност за живота в съчетание с изобилието от гърмящи змии. Може би тъкмо тази опасност привлича туристите. Ако ще посещавате мястото, пригответе се за летни дневни температури от около 60 градуса – това е най-горещото място на света, не се отклонявайте от маршрута, за да не поставите живота си под пряка опасност и си носете много вода, тъй като дехидратацията е напълно реална възможност. Дестинацията не е подходяща за хора, страдащи от определени заболявания, които не толерират горещо време.

Връх Еверест

Всяка година хора намират смъртта си, опитвайки се да изкачат най-високия връх. Над 1200 души отправят своя поглед към него годишно и тръгват да го покорят. По-малко от половината от тях успяват, а смъртни случаи има всяка година. Понякога телата са неоткриваеми и остават завинаги там – в планината, която се превръща в техен последен вечен дом. Ниските нива на кислород, ниските температури и фаталните падания са само някои от нещата, за които хората трябва да внимават. Дива природа, екстремни условия, стръмни и сурови склонове – това опасно място привлича катерачи от цял свят като магнит.

Кингстън, Ямайка

Тропически рай и девствени плажове привличат с романтиката и екзотичността си туристи от цял свят. Мястото обаче е опасно, тъй като нивата на престъпност, породени от бедността, са изключително високи. Дестинацията е крайно непрепоръчителна за сами дами и изисква и от групите да внимават, проявят бдителност и да не се отдалечават от местата за курортисти, които са спокойни и безопасни.

Идеи за пътуване - дестинация за всеки месец от годината

В тази статия ще споделим с вас идеи за пътуване за всеки месец от тази година. Някои от тях са в чужбина, други - у нас. Запомнете, че...

Скалите на Мохер, Ирландия

Културата, топлото посрещане, неподправената красота привличат туристи от цял свят на това приказно място.  То обаче крие своите опасности. Привлечени от вълшебната гледка, понякога туристите губят представа за реалната опасност и падат от ръба на скалите и намират смъртта си, наслаждавайки се на гледката на Атлантическия океан.

Халф Доум, Национален парк Йосемити

Тук всичко е като оживяла приказка – и дивата природа, и водопадите, и живописните гори. Природата обаче е и  опасна. Случва се посетители да паднат при невнимание, да бъдат нападнати от мечки или други диви животни, да станат жертва на мълнии, които са особено често явление в този национален парк.

Ню Смирна Бийч във Флорида

Най-подценяваните туристически дестинации, които да посетим през 2022-ра

Новата година вече е тук. Немалка част от вас преглеждат графиците, за да пуснат отпуски и да изпреварят колегите си за примамливите да...

Опасността на тези приказни плажове, привличащи сърфисти, се крие под водата – акулите. Тук гъмжи от такива и нападенията съвсем не са рядкост или случайност. Флорида е известна като първенец на нападения от акули, а Ню Смирна Бийч е едно от най-опасните места във Флорида. Красотата на мястото е пословична, но раят има зъби и може да бъде много опасен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...