Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 тайни на интериорния дизайн на малка спалня

29 октомври 2022, 14:33 часа

В съвременното общество отдавна съществува стереотип, че комфортът и просторът в спалните са достъпни само за щастливите собственици на големи къщи и имения. Това обаче може да се постигне и в малки къщи или апартаменти с ограничено пространство.

С правилния дизайн на интериорния дизайн на малката спалня, без много усилия, можете да я превърнете във функционална стая, която ще служи като място за уединение след тежък работен ден.

С малко въображение можете да превърнете малката и скучна спалня в просторна и стилна стая.

Дизайнерски препоръки за черно-бял интериор в апартамента

Добавяне на текстури

Когато става въпрос за добавяне на дълбочина към декора на малката спалня, текстурите могат да бъдат решаващият фактор. Това важи особено за стаи, в които преобладава неутрална или бяла цветова палитра.

Добър начин да внесете текстура в пространството е да започнете с тапицерията на мебелите. Кадифето и велурът могат да се използват за тапициране на рамки за легла, завеси, пуфове. Тези тъкани създават незабавно усещане за лукс, без значение какъв цвят изберете.

Добавете рафтове

В малка стая мебелите, които не са на пода, а на крака, значително ще помогнат за визуално разширяване на пространството. Рафтовете са една такава опция. Стенните рафтове ви позволяват да съхранявате много неща, без да заемат ценно място.

ТВ шкафовете с отворени и затворени рафтове за съхранение също ще ви помогнат да спестите място. И не забравяйте плаващите рафтове, които от своя страна придават модерен вид на помещението.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Избор на мебели, спестяващи място

В даден момент от процеса на проектиране собствениците на жилища, работещи върху идеи за малки стаи, ще трябва да се справят с прословутия проблем с липсата на пространство. Въпреки това правилното планиране и използването на спестяващи пространство мебели могат да помогнат за създаването на визуално сплотена атмосфера, без да се прави компромис с ограниченото пространство.

Например, в интериорния дизайн на малката спалня можете да добавите стенни или висящи светлини вместо огромни полилеи, както и модулни гардероби с плъзгащи се врати, които няма да претрупват пространството.

Бъдете организирани

Ако не искате да се спъвате в обувките от време на време, поддържането на спалнята ви подредена означава да бъде визуално привлекателна и без опасност от инциденти.

Ключът към организирането на малки спални е да разработите своя собствена система за организация. Тази система трябва да бъде изградена на принципа „Всяко нещо има своето място!“.

12 невероятни идеи: Как да създадете стилен интериор?

Долу стените

Отлична възможност за освобождаване на място в малките спални е използването на прегради за отделяне на зони или помещения.

Те могат да бъдат стъклени или пластмасови или състоящи се от дървени летви. Освен факта, че те ще ви помогнат да спестите място, те също ще се впишат добре в почти всеки интериор.

Използвайте пространството около прозореца

Вие сте късметлия, ако спалнята ви има прозорец. Можете да превърнете зоната до прозореца в зона за сядане, като я оборудвате с малък пуф или кът за четене.

Просто добавете няколко възглавници, покривала и кувертюри, за да направите това най-уютното място в стаята ви.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес