7 ежедневни навика, които говорят много за вас

12296
7 ежедневни навика, които говорят много за вас
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек има своите предпочитания и всекидневни ритуали. Някои от навиците са нещо съвсем нормално и не осъзнаваме, че те разкриват някои черти от личността ни, които се опитваме да оставим скрити.
Според проучване на Bright Side тези 7 навика говорят много за нас. Ето какво казват:

1. ОРГАНИЧНА ХРАНА
Хора, които не консумират вредна храна, а само такава от високо качество без хормони и пестициди, са по-склонни да съдят другите. Те обикновено са по-малко алтруисти и трудно разбират останалите. Смятат, че чрез здравословните си навици печелят достатъчно точки, за да си позволят да наставляват другите и дори да доминират. 

Дребните навици, които ни дърпат от успеха

Искаме да постигнем нещо, поставили сме си цел, но някак все не успяваме да се движим правилно към нея. В ежедневието ни има твърде мно...

2. СОЛАРУИМ
Много хора осъзнават негативните ефекти от получаването на изкуствен тен, което доведе до намаляване популярността на солариумите. Има хора, обаче, които ги посещават редовно, а учените свързват това желание да се излагат на изкуствени лъчи със склонността им към пристрастяване. Например, при такива хора вероятността да станат алкохолици е 6 пъти по-голяма от другите и 3 пъти по-голяма да страдат от сезонни депресии.

3. СТУДЕН ДУШ
Учените твърдят, че хората подсъзнателно търсят емоционална топлина, сменяйки температурата на водата под душа. Например, колкото повече един човек прекарва под топлия душ, толкова по-самотен се чувства. А тези, които предпочитат студен душ? Според проучването те са инати, егоцентрични и не се съобразяват с мнението на околните. Такива хора ще изслушат различна от тяхната гледна точка, но няма да се съгласят с нея.

4. ТОРБИЧКИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА
Те се появиха на мода преди няколко години и веднага заместиха найлоновите торбички. Хора, които ги предпочитат, смятат, че заради загрижеността си към природата, могат да се наградят и консумират вредна храна като чипс, шоколад, сода.

5. ИМЕЙЛИ
Личната електронна поща говори много за вас:
- хора, които никога не игнорират нови писма (сортират ги, изтриват или отговарят незабавно) обичат да държат всичко под контрол;
- хора, които рядко изтриват съобщения, след като ги прочетат, са перфекционисти. Те имат нужда от сигурност и са склонни да трупат вещи за всеки случай;
- хора, които оставят непрочетени имейли и не ги изтриват, са по-интелигентни, защото съзнават, че прочитането на тези съобщения няма да им донесе нищо полезно и предпочитат да не си губят времето.

6. “ЛАЙКОВЕ” В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ
Проучването разкри, че само чрез харесванията (лайковете) в социалните медии може да разберете много за политическите и религиозни разбирания, сексуалната ориентация, ниво на интелигентност. Много търговски марки правят маркетинговите си проучвани за своите продукти само на база на лайковете в социалните медии.

5 НЕЩА, които правим неправилно и биха навредили на здравето

Има неща свързани със здравето, които правим защото сме чули от някъде. Най-общо казано това са бабини деветини и изобщо не са полезни ...

7. ГОРЧИВИ НАПИТКИ
Всеки от нас познава хора, които обичат кафе без сметана или захар. Според учените тези, които предпочитат чисто кафе, са по-склонни към депресии и психически разстройства. А тези, които обичат бира и тоник и други горчиви напитки могат да притежават черти на нарцисизъм, суета, егоизъм. Хора, които обичат сладко кафе, сладки напитки, са по-открити, не са склонни към агресия и насилие и общуването с тях е много по-леко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com