7 грешки, които допускате, когато използвате маски за лице

1415
7 грешки, които допускате, когато използвате маски за лице
Снимка: iStock

Кое момиче не обича маски за красота? Освен това производителите се конкурират, като измислят оригинални композиции и форми. За това как да не направите грешка, използвайки тези популярни инструменти, в следващите редове.

1. Използвате ли маски всеки ден?

Козметиците са склонни да вярват, че ако рутинната грижа с помощта на серуми и кремове е добре установена и правилна, тогава тя покрива всички нужди на кожата. И ние използваме маските като SOS инструмент, когато е необходим моментален ефект. Изравняваме тена с киселинен продукт или премахваме отока с маска с кофеин. В същото време, използвайки такива маски ежедневно, е лесно да развиете дерматологични проблеми: ретиноев дерматит, пресушаване на кожата и др.

2. Заспиване с лист маска на лицето

Не без причина производителите посочват времето на използване на продукта върху опаковката. Особено важно е да следвате препоръките, когато използвате шийт маски. Факт е, че след прилагането им се създава "парников ефект", който позволява на активните вещества бързо да се абсорбират в кожата. Въпреки това, дългото престояване на маската не е полезно. В рамките на половин час бактериите започват да се размножават,създавайки риск от обостряне на акне и други възпалителни заболявания.

Домашни маски за лице, които могат да са опасни

3. Не почиствате кожата си преди нанасяне на маската

Остатъците от грим, себумът, буквално „запечатани“ от маската, могат да причинят запушени пори, възпаление и дразнене на кожата. И не позволявайте името "почистваща маска" да ви заблуди. Преди да я използвате, все пак трябва да използвате поне мляко за почистване.

4. Използвате голямо количество

Когато нанасяте кремообразна почистваща или ексфолираща маска с четка, е важно да избягвате периорбиталната област. Тя е много деликатна и изисква специални грижи. Иначе даже съществува риск от влошаване на състоянието на кожата около очите. Ако трябва да я овлажните добре, използвайте специални маски или лепенки.

Маска за лице: Как да избера?

5. Разходка из къщата с глинена или алгинатна маска

В идеалния случай, докато маската работи, трябва да легнете, наслаждавайки се на действието ѝ. Първо, когато заемете хоризонтална позиция и отпуснете мускулите на лицето си, позволявате на полезния състав да проникне възможно най-дълбоко в слоевете на кожата.

Второ, многократно намалявате ефективността ѝ във „вертикална“ позиция, когато силите на гравитацията дърпат рамката на лицето надолу. Така че без опити за почистване на дома, докато маската е в сила - посветете това време на пълен релакс!

6. Погрешно диагностициране на вашия тип кожа

По принцип само дерматолог може правилно да определи типа кожа. Важно е да разберете, че маската не винаги се избира само за типа кожа, а по-често за нейната нужда. Търсите дълбоко почистване? Взимаме модна кислородна (балонна) или глинена маска. Трябва да изравните тена си? Обърнете внимание на пилинг маските с киселини и ензими и др.

7. Безразсъдно нанасяне на храна върху лицето ви

Козметиците са единодушни: използването на рецептите на " баба" на базата на храна може да бъде не само неефективно, но и опасно.

При производството на козметични маски съставът на активните вещества е строго проверен и контролиран. Но как да контролирате съдържанието на лимонена киселина в домашно приготвена маска с лимонов сок? Можете сериозно да изгорите кожата си още след първото нанасяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com