7 грешки, които дори най-щастливите двойки допускат

3046
7 грешки, които дори най-щастливите двойки допускат
Снимка: iStock/Guliver

Дори най-щастливите двойки допускат грешки, които могат да се окажат пагубни за връзката им. Ето къде грешим най-често в отношенията с любимия си.

1. Обръщате повече внимание на смартфона и телевизора, отколкото на партньора си

Какво прави съвременната двойка вечер у дома? Най-вероятно и двамата гледат телевизия или преглеждат известията си в социалните мрежи. Психолозите са категорични, че времето вечер у дома и особено преди лягане е най-важно за бъдещето на двойката.

Навикът да гледате телевизия или да се ровите в телефона си неусетно води до раздори. И без това не прекарвате много време заедно. Когато най-накрая сте един до друг, взаимно си обърнете внимание. 

В случая не става въпрос за интимна близост. Просто си поговорете, слушайте музика, направете масаж на любимия си или се прегърнете - това е много по-полезно за връзката ви, отколкото социалните мрежи и телевизията.

2. Постоянно се прекъсвате и не се изслушвате

Понякога прекъсването на събеседника не е проблем. Но ако постоянно не оставяте партньора си да изкаже, той просто ще се откаже от идеята да споделя с вас. Научете се да слушате и да задавате въпроси. 

Това са мъжете, на които НЕ можете да разчитате

Дори през розови очила влюбената жена може да забележи неприятни черти в своя обект на обожание, за които тя намира обяснение и махва с...

3. Излизате без любимия си

В ранните етапи на връзката партньорите са склонни да прекарват голяма част от времето си заедно. След известно време всеки от тях се връща към своите приятели и хобита. В случая е най-добре да намерите златната среда. Не пренебрегвайте партньора си и прекарвайте всяка свободна минута с него, но същевременно не се отказвайте от хобитата си.

4. Мислите, че вашият партньор може да чете мисли

Научете се да изразявате желанията и нуждите си. Не разчитайте на телепатичните възможности на любимия си. Ако никога не споделяте с партньора си от какво точно имате нужда, вероятно никога няма да сте удовлетворени от това, което той ви дава. 

5. И двамата винаги държите на мнението си

12 ефективни начина да подобрите връзката си

Изследванията показват, че прости навици като поддържането на контакт през деня и едновременното лягане могат да помогнат на връзката в...

Опасна комбинация. Ако и двамата винаги се борите да докажете правотата си, с течение на времето рискувате да загубите чувството за близост и единство. Не забравяйте, че е необходимо заедно да преодолявате не само трудностите, но и да изглаждате различията си. Не бързайте да отхвърляте друга гледна точка.

6. Не отделяте време един за друг

С течение на времето навикът да не прекарвате достатъчно време заедно се отразява пагубно на емоционалната ви връзка. Твърде вероятно след няколко години дори няма да си спомняте какво точно еви е накарало да се влюбите в този човек и двамата ще се чувствате като хора, които ги свързва единствено общия покрив. Ако всеки ден отделяте поне по 10 минути за партньора си, това няма да се случи.

7. Избягвате темите, които са ви неприятни

Съвместен бюджет, родителство, общо бъдеще - няма нужда да се страхувате да повдигате спорни въпроси. С натрупването на куп неясноти, единствено се увеличава гнева към партньора. И със сигурност изходът от тази ситуация няма да е приятен за нито една от страните. Научете се да разговаряте с партньора си по всяка тема, включително и по тази, която не ви е особено приятна. Започнете разговора с нещо приятно и постепенно преминете към спорните въпроси. Ако прилагате тази тактика, с времето просто ще ставате все по-добри и ще се изненадате дори от себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com