7 храни, които ще ви спасят от махмурлука

1508
7 храни, които ще ви спасят от махмурлука
Снимка: iStock

Махмурлукът може да бъде болезнено последствие от нощта на разпускане, като ви оставя с главоболие, гадене и цялостно усещане за дискомфорт. Въпреки че най-добрият начин да предотвратите махмурлука е да ограничите консумацията на алкохол, има някои храни, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите и да ускорят процеса на възстановяване.

Ето седем храни, които могат да се превърнат във ваши спасители след нощ на пиршество:

Банани

Бананите са богати на калий - електролит, който често се изчерпва при консумация на алкохол. Алкохолът е диуретик, което води до повишено производство на урина и загуба на важни минерали. Бананите помагат да се възстановят нивата на калий, като подпомагат рехидратацията и намаляват мускулните спазми.

7 храни, които помагат при тежък махмурлук

Кокосова вода

Дехидратацията е често срещан страничен ефект от консумацията на алкохол, а кокосовата вода е отлично естествено решение за рехидратация. Богата на електролити, кокосовата вода помага за възстановяването на течностите и основните минерали, което я прави идеален избор за борба с дехидратиращите ефекти на алкохола.

Джинджифил

Джинджифилът отдавна е известен със своите свойства против гадене. Независимо дали под формата на чай от джинджифил или на ястия с джинджифил, той може да помогне за успокояване на разстроения стомах и облекчаване на гаденето - два често срещани симптома на махмурлука.

Яйца

Яйцата са източник на хранителни вещества, включително цистеин - аминокиселина, която помага за разграждането на ацеталдехида - токсичен вторичен продукт на алкохолния метаболизъм. Включването на яйца в храната след пиене може да подпомогне детоксикацията и да насърчи по-бързото възстановяване.

Овес

Купа овесени ядки може да бъде успокояващ и хранителен избор след нощ на пиене. Овесът е богат на сложни въглехидрати, които помагат за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Освен това те осигуряват основни хранителни вещества и фибри, които допринасят за постоянното освобождаване на енергия през целия ден.

8 храни, с които ще преборите тежкия махмурлук

Пилешка супа

Пилешка супа: класическо средство за лечение на различни заболявания, пилешката супа е успокояващ вариант за тези, които лекуват махмурлук. Тя осигурява важни течности, електролити и хранителни вещества, които подпомагат хидратацията и възстановяват хранителните вещества, загубени по време на консумацията на алкохол.

Спанак

Спанакът: Зеленолистните зеленчуци като спанака са пълни с витамини и минерали, включително фолат и магнезий, които могат да бъдат изчерпани от алкохола. Добавянето на спанак към храната след пиене може да помогне за възстановяването на тези основни хранителни вещества и да подпомогне цялостното възстановяване.

Въпреки че тези храни могат да помогнат за облекчаване на симптомите на махмурлука, от решаващо значение е да останете хидратирани, като пиете много вода през целия ден. Освен това от съществено значение е да си почивате и да давате време на тялото си да се възстанови. Не забравяйте, че умереността е от ключово значение, когато става въпрос за консумация на алкохол, и тези храни не са панацея, а по-скоро помощни мерки за по-бързо възстановяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com