7 най-често срещани проблема през първите 3 години от брака

2366
7 най-често срещани проблема през първите 3 години от брака
Снимка: iStock/Guliver

Бракът е като влакче в увеселителен парк. През първите две години всичко изглежда перфектно. Не се карате за дребни неща. Но след като фазата на брачния меден месец приключи и навлезете в третата година на брака, много неща, които вероятно сте обичали по-рано, започват да ви дразнят. Ето 7 -те най-често срещани проблема през първите 3 години от брака.

1. Пари

Парите са една от най -често срещаните теми за конфликт между двама съпрузи. Създаването на семейство означава, че трябва да споделите всичките си сметки и пари. Трябва да намерите начин да имате балансирани разходи и да не губите пари. Финансовите въпроси се оказват голям проблем за новобрачните двойки, когато се запознават с начините за справяне с паричните въпроси за първи път.

2. Големи сексуални очаквания

По време на началото на връзката сексът може да изглежда див, но бавно след три години той започва да се успокоява. Възможно е да не получавате достатъчно секс или просто да не получавате удовлетворение от това. Идеята за скучен секс просто ви отказва и очакванията ви се провалят.

3. Домашни конфликти

Може би сте си мислили, че може да не се карате за дребни неща като домакинската работа, но сега това се превръща в ежедневие. Това се случва постепенно с времето, когато може да започнете да се карате кой какви домакински задължения би вършил. Разногласията ще вземат нов обрат, когато става въпрос за вземане на решение за разделяне на домакинските задължения.

4. Темата за бебето

Понякога се случва да искате различни неща от брака си. Единият партньор може да иска да има бебе, докато другия не е готов за този ангажимент. Разногласията протичат естествено след момент, свързан с обсъждането на семейното планиране. Затова се препоръчва да бъдете достатъчно ясни относно плановете си с партньора си по тази тема.

5. Промяна

Много често партньорите споделят, че сте се променили или не правите неща, които сте правили преди. Когато сте се срещнали, сте били други, но бракът променя нещата. Той идва с много отговорности, които партньорите трябва да спазват взаимно. Това е причината промяната да идва автоматично, просто трябва да я приемете и отново и отново да правите неща, за да поддържате искрата.

6. Свекърви

Това може да бъде една от основните причини за конфликт. Понякога се случва свекърите да търсят повече участие, отколкото е необходимо, в брака ви, което води до нежелан стрес. За да избегнете такива кавги, трябва да игнорирате и създавате граници, които никой от родителите няма да може да прекрачи.

7. Отегчение

Понякога очакванията за брака ви са противоположни на реалността. Възможно е да има и най -малката възможност да се отегчите от брака си. Очаквали сте с нетърпение активен живот, но вместо това имате такъв, който е скучен и обикновен, което води до конфликти в брака. Важно е да поддържате емоцията, като пътувате заедно или често имате планове за срещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com