7 неща, които да избягваме в интериора през 2024 г.

2217
7 неща, които да избягваме в интериора през 2024 г.
Снимка: iStock

Някои елементи могат да повлияят негативно на нашето настроение и благополучие. За да дойдат късметът и щастието в дома ви, просто трябва да изхвърлите този боклук.

Освен тайни символи, специалистите имат и свой собствен черен списък с предмети и вещи, които е строго забранено да се държат в къщата, тъй като те нарушават хармоничния поток на енергията Чи. Отървете се от тези препятствия - и ще бъдете щастливи през новата 2024 година.

1. Счупени и повредени предмети

Още: Как интериорът на кухнята влияе на вкуса на храната?

Ако тези елементи са много важни спомени за вас, те трябва да бъдат поправени, за да върнат първоначалния си вид. Ако решите да изхвърлите скъп предмет, както казват практикуващите Фън Шуй, трябва да изразите думи на благодарност за факта, че ви е доставял радост през цялото това време.

2. Огледала

Разбира се, не е нужно напълно да изоставяте огледалата, но е важно да намерите правилното място за тях. Според Фън Шуй никога не трябва да окачвате огледало срещу входната врата, тъй като това ще отразява положителната енергия Чи и ще я изгони от къщата.

3. Стари дрехи

Още: Като нов: 6 прости начина да освежите апартамента си

Време е да подредите гардероба си. Ако имате много неща, които не се използват, защото са демоде или не са по размер, изхвърлете ги. Същото важи и за обувките. Като разчистите старите бъркотии, вие почиствате енергията в дома си, позволявайки на положителната енергия да заеме мястото на отрицателната.

Това важи и за много стари неща. Особено ако сте имали раздяла.

4. Картини с агресивни сюжети

Най-важното правило на Фън Шуй е да се избягват картини в интериора, които предизвикват негативни чувства. Например изображения на свирепи животни, сцени на насилие, скелети и оръжия. Това се отразява зле и на пространството, и на подсъзнанието. Енергията, която причинява много проблеми, трудности и тревоги, също ще бъде внесена в къщата чрез изображения на планини със заострени върхове.

Още: Зимен декор на апартамент: 5 начина да добавите топлина и комфорт в дома

5. Остри предмети

Според учението на Фън Шуй острите ъгли нарушават плавния поток на енергията в пространството и влияят негативно на благосъстоянието на човека. Ето защо ъглите на мебелите, картините и други предмети от интериора не трябва да са насочени към леглото, дивана, масата и други места, където прекарвате много време.

6. Изкуствени растения

По-добре е да стоите далеч от изкуствените цветя. Вече не е модерно, не е много красиво, а освен това върху тях се натрупва излишен прах. Това не се оценява и от познавачите на източната мъдрост. Според запознати с Фън Шуй изкуствените цветя привличат отрицателна енергия. Влияе зле на здравето, настроението и отношението към живота. Отървете се от тях, по-добре е да засадите живи растения в саксии. Веднага ще забележите, че животът ви поднася по-интересни изненади и неприятностите ви подминават.

Още: Как да подредим дома си за по-добра енергия според фън шуй?

7. Вода в „любовния ъгъл“

„Любовен ъгъл“ е най-отдалеченият (горен) край на къщата спрямо входната врата. За да поддържате жива любовна връзка с любимия човек, аквариуми, вази с цветя, перални машини и големи огледала не трябва да се поставят в тази зона. Ако в тази зона има баня, вратата към нея винаги трябва да е плътно затворена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето
Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Признаците на лицето са като отворена книга за нашето здраве, като често разкриват фини улики, които могат да покажат основни заболявания. Различните...