7 неща, които външният вид разкрива за вас

3722
7 неща, които външният вид разкрива за вас
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали го искаме или не, всички ние съдим другите по външния вид. В рамките на няколко секунди вие формирате мнение за някой, когото изобщо не познавате. Това важи за касиера в супермаркета, за новия колега или за някой профил във Facebook.

Смятаме, че можем да преценим колко интелигентен е някой или колко надежден е, въз основа на външния му вид. Случва се първото ни впечатление да е напълно вярно, но 7-те неща по-долу наистина казват нещо за нечия личност. Добре е да ги знаете!

1. Картина, заслужаваща хиляди думи

Знаете ли, че хората могат да разберат какъв човек е някой въз основа на снимка? Изследване от 2009 г. казва, че само един бърз поглед към някой може да ви даде представа за това колко уверен е той, дали е религиозен, екстровертен, ориентиран към детайлите или сговорчив. Наистина не ви трябва много, за да добиете представа какъв е някой!

2. Атрактивност=способност?

Вероятно вече сте чували мита, че добре изглеждащите хора имат повече качества. Психолозите наричат ​​това „ефекта на ореола“. Ако някой изглежда добре, тогава автоматично приемаме, че е интелигентен или отдаден. Често им се дават повече шансове в живота, като, например, повишение в службата. Животът наистина не е честен.

Ето какви тайни разкриват сънищата ви

3. Лице и лидерство

Знаете ли, че хората преценяват способността ви да ръководите въз основа на височината и дължината на лицето ви? Високите хора с дълго лице се разглеждат като по-добри лидери. Това показват изследвания, направени през 2013 г. Странно, нали?

4. Лице и агресивност

Хората могат да видят колко сте агресивни въз основа на структурата на лицето. Широкото лице с широка челюст сочи към по-агресивен човек. Това има смисъл, защото този вид лице се дължи на високо ниво на тестостерон. Въз основа на лицето ви хората също могат да преценят колко сте силни. Хората с по-приветливо лице се оценяват като по-слаби и предполагате, че хората с ядосано лице са по-силни.

Истинската причина да започнете да пълнеете с възрастта

5. Лице и престъпност

Според британски и израелски изследвания хората, които изглеждат луди, по-често се възприемат като престъпници като цяло. Ако имате ненадежден външен вид, често ще бъдете свързани с лоши дела. Изследванията показват, че хората с ненадежден външен вид често получават по-строго наказание от тези с надежден външен вид.

6. Лице и здраве

Не е изненадващо да чуете, че външният ви вид говори нещо за вашето здраве. Тези, които пушат, ще имат повече бръчки от непушачите. А знаете ли, че броят на бръчките по лицето ви говори нещо за сърцето ви? Средно хората с повече бръчки по лицето имат не толкова здрави сърца, според изследване, направено през 2012 г. Дори само погледът към нечии очи може да ви каже много за здравето му. Червените петна по очите може да са признак на диабет.

7. Тяло и здраве

Продължително проучване с 4000 мъже показа, че дължината на определени пръсти може да бъде свързана с риска от рак на простатата. Мъжете, чийто показалец е толкова дълъг, колкото безименния им пръст или показалецът, който е по-дълъг от безименния, имат 33% по-висок шанс за рак на простатата. Имаи връзка между височината и шанса за заболяване. По-високите хора имат по-малък шанс да имат сърдечни проблеми, а ниските хора имат по-малък шанс да се разболеят от рак. Това може да се отдаде на хормоните на растежа, които в някои случаи намаляват шанса за заболяване, но в други случаи увеличават шанса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com