7 перфектни здравословни напитки за добро утро вместо кафе!

17224
7 перфектни здравословни напитки за добро утро вместо кафе!
Снимка: hoyas / Pixabay

Повечето от нас са свикнали да се събуждат с първата чаша кафе. Още с отварянето на очите вече сме сложили джезвето на котлона или сме пуснали машината. Кафето дава началния тласък за деня и ние се чувстваме подри и готови за нови предизвикателства. Разбира се, кафето не е единствената напитка, с която можем да се събудим. Има още  7 напитки, които ще ви помогнат със събуждането.

Вода с лимон

Вместо да започнете с кафе, сложете топла вода и малко лимон. По този начин ще очистите организма от вредните токсини, ще забързате метаболизма, а по време на зимния сезон ще се предпазите от ангини. Главното е, че тази вода ви помага да имате красива и нежна кожа, да сте бодри и усмихнати през деня.

Зелено смути

То се приготвя от краставица, спанак, броколи, киви, целина. Можете да ги смесите така, както ви харесва. Актрисата и модел Роузи Хънтингтън – Уайтли, например, забърква фреш от ябълка, кейл и краставица. След тази напитка тя споделя, че се чувства много по-добре и не се чувства виновна, че не е приела редовната порция зеленчуци.

Какво ще се случи с тялото, ако напълно откажете кафето?

Дълго време се опитвате да премахнете сутрешното си кафе, но безуспешно? Факти, които ще ви помогнат да се разделите с кофеина или поне...

Можете да добавите и какао на прах или банана. Да, увеличавате калориите, но през деня ще ги изразходите напълно.

Смути от ядки

Срез привържениците на здравословното хранене то присъства активно в менюто им. То не е сложно за приготвяне. Достатъчно е да имате под ръка някакви ядки, бадемово или кокосово мляко, банан и малко мед.

Свежи плодове към смутито също добра добавка. Така ще подарите на тялото си повече енергия и полезни вещества като магнезий и тиамин, които се борят с хроничната умора и прегряването.

Чай от матча

Това е вид зелен чай, който е познат в Япония и Китай от незапомнени времена. Светът узна за него от Гуинет Полтроу и Синди Кроуфорд, които се отказаха от кафето и го замениха с тази напитка.

Колко кафе на ден можем да пием, без да се притесняваме за здравето си

Обичате ли да започвате деня си със силно, ароматно кафе? По-късно през деня неволно посягате към още? Знаете ли колко чаши кафе можете...

Той е богат на танин и кофеин, като помага на тялото да се събуди бавно и по този начин освобождава енергията за по-дълъг период от време. Също така, чаят помага за детокс на тялото и борбата с излишните килограми.

Сок от нар

Освен, че дава повече енергия от кафето, той е подходящ за бременни и деца. Кафето ускорява сърцебиенето и повишава кръвното налягане. Сокът от нар обаче укрепва сърцето, защото има голямо количество на калий, като дори надминава и останалите плодове.

Чай от джинджифил

Това е истински склад за полезни хранителни вещества и енергия. Дори ароматът на чая може да ви накара да се ободрите. За хората, които работят с ума си, той е особено полезен – ускорява паметта и подобрява концентрацията.

Той стимулира и имунната система по време на зимните сезони. Така че, само дори за това му действие е препоръчителен за редовна консумация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com