7 предмета от бита, които имат защитни свойства

8461
7 предмета от бита, които имат защитни свойства
Снимка: Getty Images

Оказва се, че някои от битовите вещи, с които се сблъскваме ежедневно, имат защитни свойства. С тяхна помощ можете да се предпазите от неприятности, беди и негативна енергия.

В древни времена хората са знаели как да се справят със злото и не са допускали негативното близо до себе си с помощта на амулети и талисмани. Правели се такива средства за защита от импровизирани материали, които постепенно се превърнали в неразделна част от живота на всеки човек. Всеки ден сме изправени пред такива предмети, напълно несъзнаващи каква мощна сила се крие в тях.

Силата на талисманите

Талисманите са предназначени да запазят щастието на собственика си и да прогонят нещастието.

Средството за защита може да бъде направено със собствените ви  ръце, без да се прибягва до външна помощ, или закупено в специализирани магазини. Но, както се оказа, амулети могат да бъдат намерени дори в ежедневието: магическа сила се крие дори в някои обикновени и познати за нас неща. Без да знаем за техните възможности, ние се лишаваме от мощна защита.

Ключ

Този амулет заключва вратата, през която злата сила никога няма да влезе в живота ви. Навремето се използвал в много ритуали, един от които помагал човек да се обвърже с някого. Любовната магия, благодарение на амулет-ключа, става особено ефективна. Също така, този битов предмет символизира благополучието и богатството. Такъв талисман ще ви помогне да спечелите финансова независимост и ще ви предпази от ненужни загуби.

Гребен

Талисман, който предпазва от нараняване, зли очи и лошо влияние. Косата отдавна се счита за източник на предаване на информация към Висшите сили, следователно тя е била скривана от любопитни очи. Много жени криели косите си под забрадки или шапки. Смятало се, че разрушителното магьосничество може да се предаде чрез четкане на косата. Ако обаче гребенът принадлежи само на вас, той ще се превърне в защитник и ще ви помогне да постигнете пълното внимание на Вселената към вашите искания.

Талисманът ви за 2021 според зодията

Талисманите са необходими не само на тези, които се стремят към успех, но и на хората, които се нуждаят от защита от негативна енергия....

Кръст за шията

Кръстът е не само доказателство за принадлежност към християнската вяра, но и мощен талисман. Нашите предци са знаели за неговата сила много преди приемането на християнството. Кръстът символизира четирите посоки на компаса, от които божественото идва към неговия собственик.

Метла

Това е силен домашен амулет, който помага да се отървете от всякакви нещастия, да прогоните недоброжелателите и да помете болести, нещастия и зло. Силата му зависи от това с какви емоции подхождате към домакинските задължения. Светлите и добри мотиви ще ви донесат истинско щастие. Като помитате проблемите в лошо настроение, можете да прогоните добрите пазители на вашето огнище.

Игла

Мощните талисмани, които ще променят лошите предсказния

Случва се понякога хороскопът ви да е много лош - звездите и планетите са в безпорядък, така че трябва да търсите алтернативни източниц...

Всеки заострен и пробождащ предмет може да служи като талисман, например фиби, шноли и т.н. Това са лични амулети, които обслужват само един собственик, предпазвайки го от  зли очи, злите езици и бедите. Иглите, които са прикрепени към дрехите, отдавна служат като талисман срещу тъмните сили и плашат нещастието. Но иглите, поставени в рамките на вратите, не пропускат неприятностите и не пускаха щастието от къщата.

Сол

Този амулет е способен да поеме злото и нещастието. Солта има чудодейни свойства, която действа като талисман срещу нараняване, болести и зли очи. Обикновено солта се оставя на защитено място у дома, тъй като има голям риск от случайно разсипване на бяло злато, което ще бъде много опасно и ще привлече лош късмет в живота ви.

Монета

Монетата е най-силният амулет, който привлича пари. Парите се привличат от пари - това е добре известен факт. За да не изпитват нужда от пари, нашите предци са правели амулет от монета. Този амулет ще ви предпази от финансова разруха и ще действа като магнит, привличайки нови начини за печелене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com