7 причини да не спите с мокра коса

3571
7 причини да не спите с мокра коса
Снимка: iStock

Всеки има различни хигиенни навици. Някои се къпят сутрин, някои вечер, други сутрин и вечер. Някои хора мият главите си всеки ден веднага след събуждане, други го правят през ден, а трети преди лягане и това е, върху което бихме искали да се съсредоточим днес. Ако си лягате с мокра коса, правите грешка, която може да се отрази не само на външния ви вид, но и на здравето ви.

Лягането с мокра коса може да причини:

# 1 Раздразнения на скалпа

Колко часа трябва да спи човек?

Ако човек е „нощна сова“ и е свикнал да си ляга след полунощ, той няма да може да заспи в препоръчаното време. В този случа...

Изпитвали ли сте някога смущаващото усещане за сърбеж и дразнене на скалпа? Обикновено обвиняваме нашия шампоан за това, докато това може да бъде причинено от лягане с мокра коса. Спането на влажна калъфка за възглавници също може да насърчи пърхота и растежа на бактериите, които искате да избегнете.

# 2 Нарушения на мастните и потните жлези

Нарушаването на работата на мастните и потните жлези води до по-бързо омазняване на косата. Естествено, в такава ситуация ще трябва да миете косата си по-често.

# 3 Главоболие, настинки, инфекции

Лягате ли с мокра глава? Шансовете да се събудите с главоболие се увеличават. Някои хора казват, че спането с мокра коса понижава телесната температура и причинява гореспоменатото главоболие, докато тялото се опитва да се стопли. В резултат това може да доведе до настинки и други инфекции.

Как позицията за сън влияе върху енергията и здравето?

Сънят е толкова важен за човека, колкото и бодърстването. Различните позиции за сън влияят по различен начин на биополето и човешкото з...

# 4 Къдрава коса

Влажната коса причинява повече триене върху калъфката за възглавници, което от своя страна насърчава къдриците, които буквално ще „живеят собствен живот“, когато се събудите. Да ги опитомите в такава ситуация е почти чудо. Ако искате да ги почистите, ползвате сешоар, преса, маша и лак, което явно се отразява на състоянието на косата ви. Това не е това, което искате?

# 5 Раздвоени краища

Колко често чувате от вашия фризьор, че трябва да подстригва нацепените краища? Навикът да спите с мокра коса е една от причините толкова често да се борите с нацепените краища.

# 6 Обем на косата

Какво се случва с тялото ви, ако спите прекалено много?

Много от нас мечтаят за пълноценна почивка през нощта. Може ли да се събудим сами сутринта без досадния звук на алармата. Може би всичк...

Имате ли тънка коса, която не изобилства с обем? Спането с мокра глава е особено вредно за този тип коса и най-важното е, че със сигурност няма да помогне за обема й. Ефектът ще бъде точно обратен.

# 7 Състояние на кожата

Спането с мокра коса се отразява не само на състоянието на скалпа, но и на кожата. Представете си ситуация, в която мократа коса е притисната дълго време към кожата на лицето. Комбинацията от мокра коса и температурата в спалнята осигуряват идеални условия за размножаване на бактерии, които влияят на външния вид на лицето ви.

По-добре изсушете косата си преди лягане

Ако нямате друг избор, освен да измиете косата си точно преди лягане, не забравяйте да я изсушите със сешоар (не позволявайте да се намокри напълно). Най-добре е да направите това с хладен въздух и функция за йонизация. Избягвайте на всяка цена да сушите косата си, като я търкате  енергично с кърпа – ще повредите и издърпате нишките. Абсорбираща кърпа, за предпочитане микрофибър, в този случай трябва да се използва само за изцеждане на излишната вода или за увиване на косата по-късно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com