7 причини да се сдобиете с прахосмукачка робот

1500
7 причини да се сдобиете с прахосмукачка робот
Снимка: iStock

Всеки, който някога е прекарал цял уикенд в търкане на всички повърхности в дома си, знае, че почистването може да бъде досадна задача и вероятно бихте предпочели да използвате ограниченото си свободно време за нещо, което наистина ви харесва. 

1. ПРАХОСМУКАЧКИТЕ РОБОТИ ПРАВЯТ ПОЧИСТВАНЕТО ПРАКТИЧЕСКИ БЕЗ УСИЛИЕ

Ако мразите да прекарвате часове наред, прегърбени над мопа и прахосмукачката, прахосмукачката робот е за вас. Тези малки, но мощни устройства не само могат да ви спестят часове време всяка седмица, но и позволяват почистване без усилие. Всичко, което трябва да направите, е да активирате устройството, което често можете да направите директно от приложение на телефона си и да оставите прахосмукачката да се погрижи за останалото. 

НИКОГА не почиствайте тези неща с прахосмукачка

2. ТЕ СА ЧУДЕСНИ ЗА МАЛКИ ПРОСТРАНСТВА

Ако домът ви е апартамент или жилище, или няма достатъчно гардероби, прахосмукачката робот може да бъде истински спестител на пространство. За разлика от традиционните прахосмукачки, които често са обемисти и тежки, прахосмукачките роботи са лесни за съхранение. Компактният им размер ги прави идеални за почистване на тесни ъгли и други труднодостъпни места, които често тормозят по-малките жилищни пространства. 

Защо хитрите домакини слагат прах за пране в прахосмукачката?

3. ТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА ДА СЪБИРАТ ПРАХ

Ако подовете ви съдържат комбинация от твърда дървесина, плочки и килими, ще получите най-ефективно почистване с устройство, което има възможности за почистване с моп и прахосмукачка. Да, такива устройства съществуват и могат да мият, докато събират прах, като ви осигуряват ефективно почистване, което може да отстрани по-малките частици и мръсотия, които само прахосмукачката може да пропусне. Някои разполагат и с вградени камери, които позволяват да разпознават разположението на дома ви и кои зони да избягват.

4. ЛИПСАТА НА КАБЕЛИ ОСИГУРЯВА БЕЗПРОБЛЕМНО ПОЧИСТВАНЕ

Прахосмукачките-роботи са леки, което ги прави лесни за преместване от стая в стая, а безжичният им дизайн означава, че няма повече да се заплитат или да бутат прахосмукачката достатъчно далеч, за да я изключат случайно от контакта. 

Избор на прахосмукачка робот според вида на помещението

5. ТЕ РАБОТЯТ ВЪРХУ МНОЖЕСТВО ПОВЪРХНОСТИ

Вместо да се налага да взимате две прахосмукачки и мопове в зависимост от различните видове подови настилки в дома ви, едно роботизирано устройство може да се използва за множество повърхности. Независимо дали става въпрос за твърда дървесина и плочки или килими и мокети, най-добрите прахосмукачки-роботи могат лесно да се справят с всякакви видове бъркотия върху всякакви повърхности. 

7. ТЕ СА ЛЕСНИ ЗА ПОДДРЪЖКА

Прахосмукачките роботи са проектирани с оглед на функционалността. Като такива, те са изключително лесни за поддръжка и грижи. Някои прахосмукачки роботи предлагат функции за самоизпразване, още една приятна функцията, а други са оборудвани с изключително големи торби за прах. 

Как да изберете правилната прахосмукачка

Прахосмукачките робот са все по-често срещана придобивка в българските домове. Да, вашето куче може и да лае малко повече, докато роботът се движи, но ако нямате време и искате да заделите някой час за удоволствия и време със семейството, може да дадете шанс на новите технологии да свършат мръсната работа вместо вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com