7 причини хората да избягват раздяла, макар да я желаят

3812
7 причини хората да избягват раздяла, макар да я желаят
Снимка: iStock/Guliver

Една нещастна връзка е източник на много стрес и безпокойство. Може дори да доведе до клинична депресия. От друга страна, за много двойки е трудно да се разведат и правят всичко възможно да спасят брака си, макар да знаят, че за тях това е по-добре. Ето най-честите оправдания, които не им дават кураж да се разделят:

1. НИСКА САМООЦЕНКА
“Не изглеждам добре, затова мъжът ми изневерява”.
Човек, който не осъзнава качествата си, подсъзнателно е съгласен да го третират лошо. Тези хора истински вярват, че не заслужават любов.  Научете се да се харесвате. Инвестирайте в себе си, Започнете ново хоби, курс, отидете на екскурзия. Първият човек, който ще се грижи за вас сте самите вие! 

5 фрази, които водят до раздяла

Само една дума е достатъчна да нарани любимия човек. Но освен това изреченото може и да съсипе връзката с него. И за това не е необходи...

2. ВЪЗРАСТ
Все още съществуват стереотипи в обществото, според които животът приключва след 40 и не може да откриете истинската любов. Заради страх от самотата, много двойки предпочитат да останат заедно. Много жени, които се развеждат над 45, твърдят, че са много по-щастливи от всякога. Децата вече са големи и те могат да посветят времето на себе си.

3. ПАРИ
Нещастният брак е като капан и често парите държат съпрузите заедно. Според проучване на известната адвокатска кантора “Слейтър и Гордън” основната причина защо хората не се развеждат въпреки липсата на любов и разбиране, е страхът. А един от най-големите страхове е страхът от липсата на пари.
Ако сте финансово независими, винаги може да прекратите една връзка, която ви прави нещастни, а не да чакате “правилния момент”.

4. ОБЩЕСТВОТО
Съществува и силен външен натиск от обществото и роднините, който насърчава нездравословните бракове. Нещастните двойки често се притесняват какво ще кажат техни роднини, съседи и колеги.
Разводът е добре обмислено решение, което се взема САМО от 2-ма души.

5. ДЕЦАТА
Децата са една от главните причини да не желаем развод. И е напълно разбираемо - всички знаем за негативните последствия от един развод за децата. Те може да изпитват вина, безпокойство и несигурност. Може да погледнете този проблем от различен ъгъл.
Помнете, че деца, които живеят в нещастно семейство, страдат психологически всеки ден и търпят негативите от нездравословните отношения между родителите си.

6. ПРИМИРЕНИЕ
Някои хора погрешно смятат, че не съществуват щастливи бракове. Приемат като нещо съвсем нормално незадоволителния си брачен живот и продължават така по инерция. Много брачни партньори са свикнали с токсичната си връзка и нямат намерение да се развеждат, дори и когато го осъзнаят. Приемат, че навикът е заменил любовта, страстта и взаимното разбиране. 

Знаците, че любовта си отива

В света на човешките взаимоотношения често се случва любовта да е отминала. Двойката продължава да живее по инерция, хората свикват еди...

7. ВЯРАТА, ЧЕ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ
Много двойки остават заедно, макар да не са щастливи в момента. Те просто се надяват, ще нещата след време ще се оправят. Психотерапевтът и специалист по междуличностни отношения Джейк Игъл нарича една от причините “холивудско промиване на мозъците”. Романтичните истории от филмите, където героите винаги остават заедно, дори и в най-тежките ситуации, кара обикновените хора да вярват, че това може да е сценарий и в реалността. Но не е така! Хората не се променят с магическа пръчка и не всеки скандал завършва романтично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com