7 прости фактора, които ще помогнат на майка ви да живее по-дълго

13236
7 прости фактора, които ще помогнат на майка ви да живее по-дълго
Снимка: sabinevanerp / Pixabay

Здравето на майката е безценно! Как да го запазите в продължение на много години?

Родителите остаряват - а това не ни се иска. Ако можехме, всеки от нас би дал всичко за допълнителни пет до десет години за майката. Въпреки това, многобройни проучвания са идентифицирали фактори, които значително влияят на продължителността на живота – което означава, че всеки от нас може да направи нещо, за да помогне на майка си да живее по-дълго.

Посетете майка си за по чаша кафе

Първо, общуването в напреднала възраст е един от основните фактори, които помагат за поддържане на когнитивното здраве. На второ място, само по себе си комуникацията и премахването на основния враг на всички възрастни хора - самотата - помага за удължаване на живота. Трето, кафето наистина удължава живота, тъй като значително намалява риска от развитие на заболявания, които са сред основните причини за ранна смърт – инфаркт, инсулт и някои форми на рак.

...и за обяд

Основното условие: оставете майка ви да ви го приготви обяда. Готвенето не е лесна задача и може да се превърне в сериозна физическа тежест. И точно това е необходимо за поддържане здравето на сърцето, кръвоносните съдове и в крайна сметка за удължаване на живота.

Съвети, които ще те направят още по-добра майка

Доста хора си въобразяват, че да бъдеш добър родител е нещо лесно, вродено, почти инстинкт, който държим в себе си, докато не се появи ...

Научете майка си как да използва социалните мрежи

Няма да повярвате, но изследователи са доказали, че активното използване на Facebook и други социални мрежи може да удължи живота с 12%. И това е особено вярно за възрастните хора: социалните мрежи им помагат да не се чувстват самотни, а също така помагат да се поддържа активността в онези области на мозъка, които първи се поддават на деменция.

По-често майката да прекарва с внуците

Друго вдъхновяващо проучване: хората, които прекарват много време със своите внуци, в крайна сметка са по-склонни да чакат правнуци. Проучването, продължило 20 години, потвърди, че бабите и дядовците, които активно се грижат за внуците си, са по-малко податливи на стрес, хипертония и сърдечни заболявания - преди всичко поради активния начин на живот, който трябва да водят, като се грижат за малките внуци.

Запишете мама в библиотеката

Ето защо в живота няма по-важен човек от майката

Много хора биват погълнати от ежедневието си и често забравят за най-близките си хора, а това е грешка. Трябва да ценим, посещаваме, об...

Или й купете електронна книга и изтеглете още романи. Тези, които четат поне 3,5 часа седмично, са с 12% по-склонни да станат столетници от тези, които четат по-малко. И с 27% - спрямо тези, които изобщо не четат. Между другото, само книгите имат значение, списанията и статиите в интернет не се броят.

Гледайте комедии с майка си

Жените, които обичат да се смеят от сърце, живеят по-дълго. Жените с добро чувство за хумор имат 48% по-нисък риск от смърт поради каквато и да е причина в сравнение с жените, които са твърде сериозни. Факт е, че смехът помага за неутрализиране на хормона на стреса кортизол, който подкопава имунната система и се отразява неблагоприятно на здравето на сърцето, кръвоносните съдове и метаболизма.

Бягайте заедно

Всеки час бягане удължава живота със 7 часа. Въпреки това, ако мама не обича да тича, карането на колело (намалява риска от смърт от всякакви причини с 23%) и бързото ходене (намалява риска с 12%) са подходящи. Оптималният брой натоварвания е 4 часа седмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com