7 прости съвета за перфектно нанасяне на очната линия

2516
7 прости съвета за перфектно нанасяне на очната линия
Снимка: iStock/Guliver

Очната линия може да повлияе върху погледа, правейки го изразителен, секси, подчертан и завладяващ. Много дами обаче изпитват трудност в нанасянето ѝ. Истината е, че е цяло изкуство да нанесете перфектно очната линия. Смятаме да ви помогнем с въпросната задача със следващите няколко съвета.

1. Използвайте подострен молив за очи – ако смятате да нанесете очната линия с молив за очи, гледайте той да бъде остър. Това ще ви помогне да нанесете идеалните тънки линии. Редовно подостряйте молива, за да елиминирате бактериите и да го нанасяте лесно и перфектно.

Няколко трика, с които гримът ще издържи по-дълго

Всяка дама би желала гримът ѝ да издържи по-дълго, особено ако е заета през целия ден. Хубаво ще е да се гримираме веднъж и да имаме св...

2. Бъдете внимателни за формата на очната линия – независимо дали започвате от извивката, или я правите последна, тя трябва да бъде плавен завършек на очната линия. Не бива да бъде крива, остра, под прав ъгъл. Има различни техники, с чиято помощ може да постигнете този идеален завършек. Всичко се случва с практиката, така че опитайте няколко пъти и не се отказвайте, докато не постигнете перфектната очна линия.

3. Очната линия трябва да е тънка – не дебела. Идеята е, че този грим подчертава стилно и елегантно окото, той е малкият акцент, който придава чар на лицето и изразителност на погледа. Не правете линията дебела, особено ако ползвате и молив за очи отдолу, защото гримът ще изглежда нелепо. Най-доброто съчетание е между тънката очна линия и телесния цвят молив за очи. Така ще уголемите визуално окото. Има дами, които нанасят черен или бял молив, но за по-естествения грим, ще ви трябва телесен цвят молив.

4. Нанесете очната линия според лицето си – по-зрелите дами е добре да нанасят съвсем нежна и лека очна линия без силно изразена извивка накрая. Опитайте да завършите линията до трите последни мигли в края на окото. Не продължавайте, защото гримът няма да изглежда добре на лицето ви.

5. Внимавайте с клепача – може би инстинктивно ще дръпнете клепача си с ръка, докато нанасяте очната линия, но това е грешен подход. Ако правите това редовно, може да предизвикате увисване на кожата, тъй като там тя е много чувствителна и уязвима. Може да се образуват и бръчици. Нанесете очната линия без да придърпвате окото по какъвто и да е начин.

4 признака, че прекалявате с козметиката и кожата ви страда от това

Козметичните продукти имат своите положителни черти в днешно време. Безспорно те и помагат да се поддържаме лицето си и кожата да не се...

6. Приложете хитрост – при нанасяне на очна линия, ако все още не сте професионалисти, може да ползвате известния трик с тиксо. Залепете парченце в края на клепача, за да направите идеална извивка. Това е лесна хитринка, с която ще имате страхотен грим за минути.

7. Не гримирайте началото на горния клепач – оставете тази част чиста, за да направите лек и небрежен грим, който изглежда нежно на окото. Започнете нанасянето на линията от малко по-навътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com