7- те най-ефективни техники по-добра концентрация

3391
7- те най-ефективни техники по-добра концентрация
Снимка: iStock

Всеки от нас се нуждае от способността да концентрира вниманието си. Някой се нуждае от това по-често, някой по-рядко, но все пак трябва да можете да го направите, за да допускате по-малко грешки. Експертите обсъдиха как можете да подобрите вниманието си.

Какви са плюсовете на високата концентрация

Ако знаете как да се концентрирате върху нещо, ще имате предимства пред другите хора. Първо, ще можете да насочите мислите си към нещо конкретно. Това е много полезно по време на работа, когато мислите ви са в облаците.

Второ, вие ставате целенасочени. Помага ви да свършите нещата, дори и да ви е трудно.

Третата причина е, че ще ви стане много по-лесно да задълбавате в сложни теми, да се занимавате с нещо. Когато другите загубят концентрация, вие ще останете упорити и продуктивни.

Как да увеличите концентрацията

1.       Осигурете си тишина

Вие се концентрирате най-добре, когато никой не ви пречи. Ако работите в шумен офис и трябва да се концентрирате, няма да го направите просто така. Или ще трябва да намерите по-добро място за работа, или трябва да излезете от тази ситуация. Ако хората са шумни навсякъде, опитайте тапи за уши.

2.       Слушайте музика

Това е чудесно допълнение към предишната точка. Музиката не само може да заглуши околния шум, но също така може да ви помогне да се съсредоточите по-добре върху задачата.

3.       Техниката „контролна дума“

Когато работите върху нещо дълго време, концентрацията ви ще падне заради умората. Мозъкът се нуждае от способността да се приспособява към нещо. За да останете продуктивни и съсредоточени възможно най-дълго, опитайте се да произнасяте контролната си фраза на глас от време на време. Например, може да е „внимание“ или „да се върна на работа“. Това ще помогне да се преодолее отлагането.

4.       Йога и медитация

Концентрацията е не само физически или психологически процес, но и енергичен. Ако работите върху нещо предизвикателно, но се чувствате уморени, направете някои йога упражнения, за да увеличите енергията си. Отличен заместител на йога би била медитацията за дълбока релаксация.

5.       Промяна на пейзажа

Когато концентрацията ви започне да пада, разходете се, излезте навън, направете нещо друго. Можете да се измиете, да обядвате. Най-добре е да планирате деня си, така че да можете да правите различни неща по различно време, като периодично променяте фокуса си.

6.       Използвайте специални талисмани

Най -добрите камъни за повишаване на концентрацията: топаз, тигрово око, авантюрин, аквамарин, аметист, лапис лазули. Също така бижутата, изработени от някои метали и сплави, ще бъдат полезни: платина, меден мед, сребро. Отличен талисман за повишаване на концентрацията ще бъде фигурка на дракон.

7.       Техника на броене

Всеки път, когато се разсейвате или губите фокус върху дадена задача, направете бележка за файл на компютъра си или с химикалка върху лист хартия. Това е невероятна техника, която наистина работи. Няма да бъдете много по-малко разсеяни, но времето, което ще отделите за отлагане, ще бъде по-малко, защото гледайки лист хартия или във файл, ще забележите колко пъти сте били разсеяни. Това е много мотивиращо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com