8 думи, които носят негативна енергия

20288
8 думи, които носят негативна енергия
Снимка: Pixabay.com

Знаете ли, че думите, които изричаме имат много голяма сила и обикновено те определят негативни или позитивни хора сме. Има думи, които напълно източват позитивната ви енергия и са причината за постоянните проблеми, които ви заобикалят. Ето кои са те и често използвате, които трябва възможно най-скоро да замените или тотално да премахнете от речника си:

1. Проблеми -тази дума носи много негативна енергия. Опитайте се да я избягвате, особено когато проблемите ви са наистина сериозни. Тя може да ви донесе много нещастие. Опитайте се да я замените с някоя малко по-позитивна дума.

8 български думи, които идват от арабски

Част от най-използваните думи в българския език всъщност имат арабски произход. Прочетете повече за някои от тях: Алкохол Понятието "...

2. Не - тази дума напълно унищожава вашата положителна енергия. Използвайте я възможно най-рядко, тъй като е най-големият враг на щастието. Думата „Не“ ви зарежда с изключително много негативна енергия, която дава отражение върху живота ви. Опитайте се да изразявате мислите си, използвайки възможно най-рядко тази дума и да не я поставяте като бариера пред вас.

3. Мразя - това е най-негативната дума, която не бива да произнасяте дори на шега. Тя е много силна дума и е заредена с много лоша енергия. Има множество нейни синоними, с които можете да я замените и чрез които ще можете да изразите чувствата си. Също така преди да кажете нещо подобно се замислете дали наистина чувствате омраза към някого или просто не го харесвате.

4. Ад - много хора знаят, че тази дума привлича тъмните сили около вас. Ако искате да имате щастлив живот и да сте в добри отношения с всички около вас, не произнасяйте тази дума. Помислете много добре дали животът ви е ад и дали е правилно да го наречете точно така.

5. Никога - „Никога не казвайте никога“, тази поговорка е много вярна и наистина не трябва да ползвате тази дума. В този живот нищо не се знае. По този начин вие се заричате, че няма да направите дадено нещо, а всъщност може да дойде ден, в който да сте си променили решението или да ви се наложи да го направите.

20 думи, които са ни останали от езика на хан Аспарух

Езикът на аспаруховите българи, наричани още прабългари, принадлежи към тюркското езиково семейство, включващо повече от тридесет езика...

6. Нямам късмет - когато казвате нещо подобно за някого другуго, не бива да се притеснявате, защото енергията на думата не е чак толкова силна, че да успее да повлияе на друг човек. Много внимавайте обаче, когато говорите за себе си. Това са думи, които често изричаме, когато сме в депресия, а трябва да внимавате с тази дума.

7. Уморен - когато казвате колко сте уморени, вие насочвате цялата си останала енергия към умората. Не забравяйте, че винаги имате резервни сили, на които можете да се доверите напълно.

8. Трябва – това е една от най-лошите думи, които можете да използвате. Думата „Трябва” веднага изпраща към мозъка ви сигнал, че това, което „трябва” да направите е задължително. А това ви кара да чувствате досада и раздразнение. Заменете „трябва” с „искам” и ще видите колко по-лесно ще стане всичко около вас.

 

Думите, които всяка жена очаква да чуе

Всяка една жена се нуждае от комплименти. Разбира се, за да се получи перфектно мъжа трябва да я познава много добре и да знае кога и к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com