8 храни, които причиняват подуване на корема (част 2)

24429
8 храни, които причиняват подуване на корема (част 2)
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек поне веднъж в живота си е изпитвал чувство на подуване. То води до дискомфорт, газове и дори болка. Нещо повече – подуването може да повлияе и на емоционалното ви състояние като предизвика чувство на неудобство и срам.

Подуването идва, когато храната се застои повече от необходимото в храносмилателната система. И докато много хора си мисля, че то се предизвиква само от вредни и мазни храни, то има някои напълно здравословни и добре познати на всеки продукти, които също могат да предизвикат подуване. Ето втора порция храни, способни да предизвикат подуване на стомаха: 

Гъби

Вярвате или не, гъбите също могат да причинят проблеми с храносмилането. Подобно на броколи, гъбите съдържат несмилаемата захарна рафиноза, която ферментира в дебелото черво и по този начин допринася за образуването на газове и подуването на корема. В крайна сметка абсорбираният газ напуска тялото като чревен газ.

8 храни, които причиняват подуване на корема

Всеки човек поне веднъж в живота си е изпитвал чувство на подуване. То води до дискомфорт, газове и дори болка. Нещо повече – под...

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, АКО СПРЕТЕ СОЛТА

Царевица

Царевицата се съчетава перфектно с любимата ви салса или чили, но тялото ви може да има повече проблеми с обработката и, отколкото с други зеленчуци. Въпреки че този скорбялен продукт е любим на мнозина, той съдържа и въглехидрати, които тялото трудно разгражда. Това води до задържане на въздух и газ, което причинява подуване на корема и дори болка.

Спанак

Спанакът е уникален зеленолистен зеленчук с много ползи за здравето, но внимавайте с него и не прекалявайте. Когато е суров, спанакът съдържа много разтворими фибри, които са много полезни за здравето, но консумацията им може да доведе и до усещане за подуване и тежест в стомаха. И това е така, защото естествените олигозахариди, които съдържа, са предизвикателство за храносмилането. За да се възползвате от пълната мощ на този продукт, без дискомфорта, опитайте да добавите спанак към сутрешното си смути. Процесът на смилане ще разгради някои от трудносмилаемите елементи в него.

Три заблуди в борбата срещу коремчето

Живеем във време, което изобилства от информация за здравословно хранене, фитнес и как да постигнем идеалната фигура. Това не е гаранци...

Бял лук

Много хора стоят далеч от лука, защото не харесват вкуса или начина, по който мирише , но зеленчукът, предназначен да придаде вкус на ястията, може да предизвика и болка в стомаха, защото съдържа фруктани  или определен вид захар, която  тялото не може да обработи. Фруктаните също могат да допринесат за подуване на корема, газове и болка.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно