8 неща, които ви правят да изглеждате по-стара с десетилетие

6914
8 неща, които ви правят да изглеждате по-стара с десетилетие
Снимка: iStock

Грижата за кожата, избягването на вредни навици, добрият хранителен режим, движението, гримът и облеклото могат да изтрият години от възрастта ви и да постигнете целта си – по-младежки вид. По същия начин грешки във визията и стила ви добавят години, а понякога и десетилетия към възрастта ви. Вижте кои са 8-те неща, които ви състаряват.

1.       Прекалено много грим

Ако не подбирате внимателно бюти продуктите си, те могат да добавят години към лицето ви. Твърде много фон дьо тен особено ако е неподходящ за кожата ви или е некачествен, води до събирането му в гънките и подчертаване на фините линии и бръчки. Силният грим, тъмното червило, контурирането на лицето също добавят години. Особено внимавайте с разлятото извън очертанията на устните ви червило – то е характерно за възрастните дами и състарява и по-младите лица. Не очертавайте устните с тъмен молив, за да избегнете разливането на червилото. Това също ви състарява.

2.       Изскубани вежди

Защо изглеждаме по-стари през зимата и как да се справим с това?

През зимата изглеждаме средно пет години по-възрастни, отколкото сме в действителност. Но можете да се преборите с това! Студено време...

Твърде тънките вежди или онези, които изскубвате и рисувате, са бърз начин гарантирано да състарите лицето си с години. Запазете формата естествена и ги поддържайте в цвят, близък до косата ви. Русата коса, съчетана с черни вежди, ще добави поне десетилетие към възрастта ви.

3.       Масивни бижута и перли

Перлите са нежни, изискани и елегантни, но след една определена възраст прибавят години и ви правят да изглеждате по-строга и по-зряла, отколкото сте. Масивните бижута също трябва да оставите на дъното на кутията, ако искате да изглеждате по-млада, тъй като ви състаряват.

4.       Спирала на долните мигли

Проблемът, свързан със спиралата, произхожда от факта, че често се размазва под очите, като по този начин създава илюзия за сенки и тъмни кръгове около очите и ви състарява. Нанасяйте по-малки количества и пропуснете долните мигли, за да не изглеждате по-стара.

Ето какъв ще е вашият БРАК според разликата във възрастта

Според астрологията на Авестан, разликата във възрастта е основен фактор за успешен брак. 0 години – може да се ожените, но ще ж...

5.       Материите на дрехите

Туид, букле са материи, които свързваме подсъзнателно с костюма на възрастна бизнес дама. Пропуснете ги като материи, ако сте над 30 години. Те стоят красиво на млади момичета, но при дамите на средна възраст добавят поне десетилетие. В допълнение тези материи, както и шарките, добавят и килограми. Фигурата натежава и говори за по-зряла жена.

6.       Тъмните нюанси на дрехите

Дрехи в тъмно кафяво, черно, сиво добавят десетилетие към възрастта ви. Не ви съветваме да носите ярки нюанси след определена възраст, но спокойно може да изберете пастелни, които ще ви подмладят.

7.       Цветът на косата

Отслабване след 40 - мисията възможна!

Да си на 20 години, да хапнеш пица за вечеря, да отидеш на фитнес на следващия ден, да имаш тонус и хармонично тяло и да изглеждаш по с...

За да не състарявате лицето, избягвайте както бяло русото, така и черното. Черното има и още един недостатък – подчертава несъвършенствата на кожата като бръчки и петна. Ярко червеният цвят също добавя десетилетие към възрастта ви. Не носете косата си и прекалено дълга. С годините трябва да намалите дължините. Твърде дългата коса състарява след 30-те ви години.

8.       Широките дрехи

Неправилно подбрани модели, кройки, номер, който не е вашият, твърде торбести и широки дрехи не прикриват недостатъците на тялото, а добавят десетилетие към възрастта ви. Намерете своя стил, аутфит, в който изглеждате свежа и млада, и следвайте него, а не сляпо модата.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com