8 неща в къщата, които ви карат да остарявате преждевременно

6802
8 неща в къщата, които ви карат да остарявате преждевременно
Снимка: iStock/Guliver

Невероятно, но някои предмети от интериора могат да ускорят процеса на стареене.

Правилното хранене, спортът, посещенията при козметик няма да помогнат за запазване на младостта, ако в къщата има вредни фактори.

1.  Неекологична битова химия

Ръцете са визитната картичка на жената. За тях се грижим по-малко, отколкото за кожата на лицето, но те страдат много повече. Научете се да почиствате, миете чиниите с ръкавици и не купувайте агресивни продукти, които постепенно ще унищожат красотата на кожата ви.

2.  Лоша светлина

Един полилей на тавана не е достатъчен. Здравето на нашите очи зависи от допълнителни източници на светлина. При лошо осветление започваме да присвиваме очите повече, появяват се бръчки, кръвоносните съдове се пукат, мускулите на лицето са в напрежение. Всичко това придава уморен и нездрав вид. Да се ​​отървете от бръчките "пачи крак", пренапрежението е по-трудно от купуването на няколко свещници или подови лампи.

Истина ли е, че жената остарява по-бързо от мъжа

3.  Неправилни калъфки за възглавници

След 30 години експертите препоръчват да спите върху копринени калъфки за възглавници. Това не е маркетингов трик. Гънките и бръчките се появяват по-малко върху гладките тъкани, какъвто е случаят с памучното бельо. Коприната не абсорбира серуми, така че свежият вид на сутринта е гарантиран. А калъфките за възглавници трябва да се сменят 2-3 пъти седмично - така ще спасите кожата си от появата на акне.

4.  Диван вместо легло

Сгъваемият диван е подходящ за нощуване, но не и за постоянно място за спане. В зряла възраст се нуждаете от добро легло с ортопедичен матрак и удобни възглавници. Здравият сън е ключът към младостта, продуктивността, свежия външен вид.

Фън Шуй и чисто огледало: Как да внесете щастие в живота си с подходящата баня

5.  Неудобни стол и маса

Дистанционната работа е страхотна, но просто се погрижете за удобен стол и маса (и оставете мечтите за работа в леглото). Младостта, здравето на гръбначния стълб зависят от стойката и позицията на гърба. И не забравяйте да направите загрявка, почивки - докладите ще трябва да почакат. Смачканият външен вид не е украсил никого.

6.  Лоша атмосфера

Времето в къщата влияе върху благосъстоянието, външния вид на косата и кожата. Сухият въздух ускорява загубата на влага, лющене, появяват се бръчки. Освен това бактериите и вирусите се разпространяват по-бързо в такъв микроклимат. И настинката също не е помощник на младостта. Погрижете се за оптимална влажност, не забравяйте да дезинфекцирате дома си.

Признаци, че тялото ви остарява по-бързо от истинската ви възраст

7.  Липса на ред

Неудобната атмосфера, разстройството засягат психологическото състояние на жената. Пристъпи на меланхолия, желанието да се грижи за себе си изчезва и производителността намалява. В такава къща домакинята става толкова депресираща, колкото и интериорът. И вътрешното винаги влияе на външното: ъглите на очите падат, на бузите се появяват дълбоки бръчки. 

8. Чугунени радиатори

Чугунените отоплителни радиатори натрупват голямо количество прах в гънките. Почистват се трудно, дори прахосмукачка не помага. Тези частици замърсяват въздуха и увреждат защитната бариера на кожата, намалявайки производството на колаген. Сменете радиаторите - младостта и здравето са по-скъпи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com