Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокат съди Дядо Мраз за 23 години неизпълнени мечти

25 декември 2021, 07:45 часа

Районният съд на руския град Велики Устюг, Вологодска област, е регистрирал делото на Игор Мирзоев срещу "Дядо Мраз" АД, в което адвокатът от Санкт Петербург настоява да си му даде подаръците за 23 години, да изпълни мечтите му и в същото време да му изплати 10 милиона рубли. Искът обаче не съдържа списъка с подаръци и съкровени желания, съобщава РИА Новости.

На пресконференция на руския президент Владимир Путин журналист от Вологодска област е говорил за делото на Мирзоев. Президентът отговорил, че той също е адвокат от Санкт Петербург и може да встъпи като адвокат на Дядо Мраз и "да напомня на ищеца, че Дядо Коледа изпълнява желания и подарява само на добри момичета и момчета".

Губернаторът на Вологодска област Олег Кувшиников казва, че властите няма да нанасят обида на главния вълшебник от Велики Устюг. В същото време колегата на ищеца от Санкт Петербург Елвира Троицкая е подала жалба срещу Мирзоев с молба да бъде подведен под отговорност за разпространение на "фалшива информация".

"Районният съд Велики Устюг е регистрирал иска на Мирзоев срещу „Дядо Мраз“ АД. В плика нямаше списъци с подаръци и съкровени желания, нито разписка за плащане на държавна такса, затова съдът е съставил акт за липса на документите, посочени като приложения", се казва в съобщение на пресслужбата на Волоградска област.

Според ищеца ответникът, който се позиционира като главен вълшебник на страната, от 16 ноември 1998 г. не изпълнява публично поетите си задължения, не дава подаръци на Мирзоев и не изпълнява заветните му мечти. Мирзоев моли съда да задължи подсъдимия да му даде 23 подаръка, да изпълни най-съкровените му мечти и да го обезщети за морални щети в размер на 10 милиона рубли.

През 2002 г. на 12 километра от Велики Устюг е създаден културно-развлекателният комплекс "Имението на Дядо Мраз". Тук се намират Къщата на Дядо Мраз, Пътеката на приказките, Зимната градина, Зоологическата градина, пчелинът, пощата на Дядо Мраз, ледник, ковачница, дърводелска работилница. Градската резиденция на Дядо Мраз и Модната къща на Дядо Мраз се намират във Велики Устюг. С организацията на почивката на туристите и екскурзиите се занимава „Дядо Мраз“ АД.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес