Адвокат съди Дядо Мраз за 23 години неизпълнени мечти

4296
Адвокат съди Дядо Мраз за 23 години неизпълнени мечти
Снимка: iStock

Районният съд на руския град Велики Устюг, Вологодска област, е регистрирал делото на Игор Мирзоев срещу "Дядо Мраз" АД, в което адвокатът от Санкт Петербург настоява да си му даде подаръците за 23 години, да изпълни мечтите му и в същото време да му изплати 10 милиона рубли. Искът обаче не съдържа списъка с подаръци и съкровени желания, съобщава РИА Новости.

На пресконференция на руския президент Владимир Путин журналист от Вологодска област е говорил за делото на Мирзоев. Президентът отговорил, че той също е адвокат от Санкт Петербург и може да встъпи като адвокат на Дядо Мраз и "да напомня на ищеца, че Дядо Коледа изпълнява желания и подарява само на добри момичета и момчета".

Историите на Дядо Коледа и Дядо Мраз - различни, но с общи корени (СНИМКИ)

Децата от поколението, живяло преди и след 1989 г., са получавали подаръци и от Дядо Мраз, и от Дядо Коледа. Повечето от тях вероятно с...

Губернаторът на Вологодска област Олег Кувшиников казва, че властите няма да нанасят обида на главния вълшебник от Велики Устюг. В същото време колегата на ищеца от Санкт Петербург Елвира Троицкая е подала жалба срещу Мирзоев с молба да бъде подведен под отговорност за разпространение на "фалшива информация".

"Районният съд Велики Устюг е регистрирал иска на Мирзоев срещу „Дядо Мраз“ АД. В плика нямаше списъци с подаръци и съкровени желания, нито разписка за плащане на държавна такса, затова съдът е съставил акт за липса на документите, посочени като приложения", се казва в съобщение на пресслужбата на Волоградска област.

Според ищеца ответникът, който се позиционира като главен вълшебник на страната, от 16 ноември 1998 г. не изпълнява публично поетите си задължения, не дава подаръци на Мирзоев и не изпълнява заветните му мечти. Мирзоев моли съда да задължи подсъдимия да му даде 23 подаръка, да изпълни най-съкровените му мечти и да го обезщети за морални щети в размер на 10 милиона рубли.

През 2002 г. на 12 километра от Велики Устюг е създаден културно-развлекателният комплекс "Имението на Дядо Мраз". Тук се намират Къщата на Дядо Мраз, Пътеката на приказките, Зимната градина, Зоологическата градина, пчелинът, пощата на Дядо Мраз, ледник, ковачница, дърводелска работилница. Градската резиденция на Дядо Мраз и Модната къща на Дядо Мраз се намират във Велики Устюг. С организацията на почивката на туристите и екскурзиите се занимава „Дядо Мраз“ АД.

Крепка дружба цъфти между Дядо Мраз и Дядо Коледа

Главният Дядо Мраз на Русия твърди, че взаимоотношенията между хората и страните не влияят на неговото приятелство с Дядо Коледа и финл...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com