Ако имате мазна коса, това е най-добрата прическа за Вас

15354
Ако имате мазна коса, това е най-добрата прическа за Вас
Снимка: iStock/Guliver

Мазната коса е неприятен козметичен дефект, който може сериозно да застраши самочувствието и настроението ви. Грижата с подходяща козметика, както и медицинският преглед, изключващ здравословни причини като хормонален дисбаланс, водещ до прекомерно омазняване на косата, са важни, но, докато търсите причините или решение на проблема, е важно да изберете подходяща за мазна коса прическа. Ако страдате от мазна коса, със сигурност ви липсва и обем в корените, което прави неподходящи редица форми и дължини за косата ви. В идеалния случай ще се консултирате с дерматолог относно скалпа, с фризьор относно формата и дължината, подходящи за вас, и с колорист относно цвета, за да изберат най-удачните за мазна коса. Ако обаче подобни консултации са неприемливи, невъзможни или твърде скъпи за вас, може да последвате съветите ни за избор на подходяща за мазна коса прическа.

Бърза и лесна домашна маска за мазна коса с оцет – забравете за проблемите с косата

Най-подходящата за мазна коса прическа за Вас

Ако корените ви са изключително мазни, връзването на косата или направата на плитки и кокове няма да скрие този факт. За да съумеете да прикриете мазните корени, ви е нужен помощник – лента за коса. Добро решение за мазна коса е следната прическа. Вържете косата на висока конска опашка. Това не помага за прикриване на мазните корени, залепнали буквално за скалпа ви, нали? Има решение – все пак това специална за мазна коса прическа. Използвайте гел с мокър ефект, за да обработите пригладената коса. Така дефектът се превръща в ефект и никой не може да забележи, че корените са изключително мазни. За още по-завършен вид може да поставите над челото в основата на косата панделка, аксесоар, изкуствена плитка или просто лента за глава.

Най-добрите съвети за здрава и красива коса

Най-големият проблем при мазната коса е залепването ѝ за скалпа. При мазни корени придаването на нужния обем и чист вид без измиване, изсушаване и продукти за обем е невъзможно. Вместо да се опитвате да придадете обем, зализвайте и заглаждайте със специални продукти за блясък или с гел с мокър ефект. Така косата и прическата ще изглеждат много по-завършени, здрави и поддържани, отколкото ако се опитвате да повдигнете от корена мазната коса.

Подобни трикове за мазна коса ви спестяват и времето на измиване, както и усилието да измивате косата си всеки ден, което всъщност е вредно за коса с мазни корени, тъй като предизвиква отделянето на повече себум и в дългосрочен план влошава състоянието на скалпа ви. Не ви съветваме да миете косата си само веднъж в седмицата, но и ежедневното измиване не е препоръчително. През ден-два е оптималният вариант при мазна коса. Докато търсите причините за мазната ви коса и ги решения за преодоляването им, избегнете ежедневното и вредно за косъма миене на косата именно с подходяща за мазна коса прическа като тази, която препоръчахме за вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com