Ако искате да се отървете от миризмата на риба - направете това

2250
Ако искате да се отървете от миризмата на риба - направете това
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли да се отървете от миризмата на риба в дома си само за няколко минути? Няма нищо по-лошо от това да сготвите вкусна рибна вечеря, а след това да останете с продължителна, не особено приятна миризма. За щастие има прости и ефективни начини да прогоните миризмата на риба и да възстановите свежата и приятна атмосфера в дома си.

Един от бързите и лесни методи е да се обърнете към естествените дезодоранти. Лимоните, с техния естествен цитрусов аромат, вършат чудеса при неутрализирането на неприятните миризми. След като сте сготвили риба, нарежете няколко лимона на половинки и ги поставете в тенджера с вода. Оставете водата да заври на котлона. Когато парата се издигне, тя разнася освежаващия аромат на лимоните из цялата кухня, като ефективно прикрива миризмата на риба. Освен това киселинността на лимоните помага да се пресече мазнината и остатъчните рибни мазнини, като кухнята ви ухае на чисто и освежено.

Домашни методи срещу неприятната миризма на обувките

Друг естествен дезодорант е оцетът, който има отлични свойства за абсорбиране на миризми. Създайте разтвор, като смесите равни части вода и бял оцет в купа. Поставете купата близо до източника на миризмата на риба и я оставете да престои известно време. Оцетът ще абсорбира нежеланите миризми, оставяйки след себе си по-приятна среда. Ако миризмата на оцет ви се струва твърде силна, можете да добавите няколко капки етерични масла като лавандула или мента към сместа за по-приятен аромат.

За тези, които предпочитат подход без ръце, помислете за използване на пречиствател на въздуха с филтър. Въздухопречиствателите могат ефективно да отстраняват пренасяните във въздуха частици, включително миризми от готвене, оставяйки дома ви да ухае на свежест и чистота. За оптимални резултати поставете пречиствателя на въздуха в кухнята или близо до източника на миризмата на риба.

Ако усещате постоянно лоша миризма, ето това може да е причината

И накрая, добрата вентилация е от ключово значение за свеждане до минимум на задържащите се миризми. Отворете прозорците и вратите, за да позволите на свежия въздух да циркулира и да премахне миризмата на риба. Включете смукателните вентилатори в кухнята, за да премахнете по-бързо миризмите от готвенето.

С тези прости съвети можете да прогоните миризмата на риба от дома си само за няколко минути, оставяйки след себе си приятна и гостоприемна атмосфера. Независимо дали предпочитате естествени дезодоранти, пречистватели на въздуха или комбинация от двете, своевременното предприемане на действия ще гарантира, че домът ви ще остане приветливо пространство без нежелани миризми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com