Ако искате щастлива връзка, практикувайте "секстинг"

67445
Ако искате щастлива връзка, практикувайте "секстинг"
Снимка: Thinkstock

Секстингът (обмяната на еротични съобщения и снимки) в последно време привлича вниманието не само на потенциалните участници, но и на учените. Полезно или вредно е това явление? Мненията не са еднозначни, пише psychologies.ru.

Първите проучвания по въпроса показваха, че хората, занимаващи се със секстинг са склонни към рисково поведение (незащитен секс, употреба на алкохол и наркотици), за което си „плащат“ с венерически болести и нежелана бременност.

Най-опасните травми по време на секс

Учените от Женевския университет по хирургия и травматология заедно с техни колеги от Департамента за медицински изследвания в Женева с...

Психолозите Емили Стаско и Памела Гелър от Университета Дрескел, Филаделфия, САЩ, са решили да проверят дали няма и нещо полезно в т.нар. секстинг. В крайна сметка става въпрос за открито и свободно еротично общуване. Учените провели анкета, за да разберат как секстингът се отразяа на качеството на отношенията и сексуалната удовлетвореност.

В допитването взели участие 870 американци (57,7% от тях - жени) на възраст от 18 до 22 години, три четърти от тях имали постоянна връзка, 43% никога не са встъпвали в брак и още толкова били женени.

Окзало се, че секстингът е много разпространен. 87% от анкетираните някога за изпращали еротично съобщение и/или снимка, а 82,2% от тях са го правили през последната година. Повечето участници са използвали за целта смартфон.(95,9%). 73,9% са си разменяли съобщения с постоянния си партньор, 43% – със случаен познат. Само 12% са правили „секстинг“ с друг човек, докато са имали постоянен партньор.

Най-често съобщенията са се изпращали от дома, но 30% признават, че им се е случвало и от офиса.

10 мъжки признания за секса

Ето няколко мъжки признания за секса, които са самата истина: 1. Не ни трябва романтика (на всяка цена) То е ясно, но също така искам...

Става ясно, че за онези, които нямали сериозни отношения, сексингът е бил свързан с по-висока сексуална удовлетвореност (в здравите бракове такава връзка не е установена).

Авторите на изследването смятат, че на секстинга вече не трябва да се гледа като на изцяло отрицателно явление, те дори препоръчват в някои случаи да бъде използван при психотерапия при двойките.

 

 

Жените избраха перфектния пенис. Вижте го!

75 жени си казаха тежката дума за това какъв точно трябва да е перфектният пенис. Дамите избирали измежду 33 разпечатани на 3D-принтер ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...