Ако носите пръстен на средния пръст – какво означава?

21089
Ако носите пръстен на средния пръст – какво означава?
Снимка: Getty Images/Guliver

Пръстенът на средния пръст е един от най-популярните и любими начини за носене на пръстен. Бижутата не са само стил и мода. Това е чудесен начин да изразите вътрешния си свят, така че изборът как да носите пръстен може да бъде ръководство за по-добро опознаване на човека.

Какво означава пръстенът на средния пръст?

Средният пръст се управлява от Сатурн. Според хиромантията той е отговорен за действията на човек, свързан е с чувство за дълг, отговорност, кариерно израстване. Сатурн учи на осъзнатост, помага да се действа въз основа на логиката и здравия разум. Особено внимание се обръща на декорацията на средните фаланги в древните китайски трактати.

Сватбен пръстен на средния пръст

В древен Китай за първи път започнали да говорят за диагностика на болести (физически и психически), въз основа на характеристиките на човешката антропология. Според древните китайски мъдреци фалангите на Сатурн са отговорни за хармонията на човешката личност. Съветниците на императора са сред първите, които съветват поставянето на пръстена на средния пръст, особено по време на дипломатически срещи.

На кой пръст да носите пръстен, за да привлечете богатство?

Пръстен на средния пръст на лявата ръка

Традиционно семейни реликви и бижута с дълга история, като ретро бижута, се носят на средния пръст на лявата ръка. Това се дължи на факта, че по този начин можете да изчистите енергията на пръстена, да му повлияете и да го адаптирате към себе си. Също така по този начин пръстените често се носят на десничаря. Това помага да се насладите на красотата на аксесоара, което няма да повлияе при изпълнението на рутинната работа.

Пръстен на среден пръст на мъж

Мъжките пръстени на лявата ръка могат да разкажат за човека. На първо място, това може да се дължи на професията на моряка. Това е единственото изключение, когато пръстена на средния пръст е свързан с тази група мъже. Вярно, това се отнася само за американския флот, който има този ритуал от средата на 19 век.

Как да носите правилно пръстен и какво означава на различните пръсти

Психолозите отбелязват, че пръстенът на средния пръст на лявата ръка се носи от мъже с високо самочувствие и развита духовност. Човек лесно се увлича от новото, често творчески развито. Професионалната му дейност зависи основно от емоционалното състояние и психическото здраве. Ако човек обективно оценява своята работа, заслуги и грешки, той може да стане авторитет във всяка посока на изкуството. Основният недостатък, който ще придружава собственика на пръстена на лявата ръка, често е склонност към нарцисизъм. Тази черта на характера може да се намеси не само в работата, но и в личния живот на човек.

Какво означава пръстенът на средния пръст на лявата ръка на жената?

Често, когато момиче получава бижу като подарък от по-възрастен роднина (майка, свекърва, баба), тя поставя пръстена на средния пръст на лявата си ръка. Аксесоарът действа като връзка за поколенията, а разположението на пръстена на средния пръст спомага за запазването му.

Жените високо ценят семейните отношения, привързани са към родителския дом, мечтаят за своето силно семейство. Когато едно момиче се омъжи, тя често се превръща в примерна домакиня, която дава всичките си сили за запазване на семейното огнище. Способността да се грижиш за другите може да се прояви и чрез избор на кариера. Пръстенът на средния пръст на лявата ръка най-често се среща при жени, които работят в областта на образованието, медицината и ветеринарната медицина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Сервизи за хранене: Превърнете красиво подредената си маса в акцент на интериора

5 неща, които ръцете разкриват за здравето ни

Тази зърнена култура е богат източник на мощни хранителни вещества

5 грешки при домашното боядисване на коса и как да ги избегнете

8 диетични храни, които предизвикват преяждане

Как да се предпазите от мълнии: Не носете чадър, не говорете по телефона

Пречистване на организма и отслабване с безглутенова диета

15 неочевидни начина за използване на това евтино мазило

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com