Ако правите това всеки ден, ще се радвате на здрава и красива кожа

4906
Ако правите това всеки ден, ще се радвате на здрава и красива кожа
Снимка: Pexels

Красивата и здрава кожа се нуждае от системна грижа. Маските и ексфолирането веднъж седмично са подкрепяща грижа, която съживява, премахва мъртвите клетки и обновява кожата ви, но не може да разчитате само на нея и не е в състояние да ви осигури здрав и красив тен. Ежедневната грижа за кожата е по-важна, по-полезна, по-ефективна и по-ценна от каквито и да е процедури за лице, извършвани веднъж месечно.

Какво да правите всеки ден, за да бъде здрава и млада кожата ви?

1.       Хидратиране

Кремовете, доставящи влага на кожата ви, са безспорно важна част от ежедневната грижа за нея, но още по-важно е да се хидратирате отвътре, пиейки достатъчно количество вода особено в топлото време. Без необходимите течности кожата ви ще изглежда посърнала и повехнала независимо от цената на бурканчето с крем върху нощното ви шкафче.

2.       Ленено семе

Супена лъжица ленено семе сутрин преди кафето ви прави чудеса с кожата. Само след месец ежедневна консумация ще забележите, че тенът е изчистен и уеднаквен, кожата – сияйна, а като бонус ще се радвате и на здрава коса.

3.       Почистване

Измиването с вода не е достатъчно. Твърдата вода, както и хлорираната, променя РН на кожата и не е подходяща грижа за нея. След като почистите грима си с продукт, измиете лицето си с гел, подходящ за кожата ви, преди да нанесете любимия си крем, минете цялото лице без зоната на очите с тоник. Той ще запечата влагата, ще премахне следите от чешмяната вода и ще възстанови нивата на РН. Не пропускайте тази стъпка ежедневно поне месец и ще видите разликата.

4.       Хапвайте цвекло

Редовната консумация на цвекло не само ще допринесе за подобряване на здравословното ви състояние, но ще допринесе и за здрава и чиста кожа.

5.       Масло от амарант

Това масло е ненадминато средство за борба с бръчки, пигментни петна, белези, стрии, рани. Нанасяйте го всяка вечер върху кожата си. Не се притеснявайте – повива идеално и е чудесно за всеки тип кожа. Само след месец ще забележите впечатляващото му въздействие и разликата във вашата кожа.

6.       Масаж

Масажът е вълшебен начин да възстановите кръвообращението, да доставите на кожата си ценни вещества и те да се абсорбират пълноценно. Той помага за отваряне на запушените пори, възстановяване на свежестта на тена, изглаждане на бръчките. Насладете се на ежедневен самомасаж на лицето с подходящо чисто масло и само след месец ще сте ни благодарни за съвета, гледайки видимото подобрение на цялостното състояние на кожата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се меси козунак за Великден?

Направете това с яйцата, за да е жълт и пухкав козунакът

Разпети петък 2024 - традиции и обичаи

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Колко пъти трябва да втаса тестото за козунака, за да е мек и пухкав

Как да сварим яйца за Великден?

Колко време се варят яйца за Великден?

Стихотворение за 2 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 2 май 2024

Таро хороскоп за 2 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно