Алтернативните употреби на аспирина

2516
Алтернативните употреби на аспирина
Снимка: iStock/Guliver

Идеален за главоболие и други леки болки, аспиринът е основен продукт в домакинството от поколения. Това, което  не ви е известно, е, че това лекарство-чудо има много други общи приложения.

1. Помогнете на откъснатите цветя да издържат по-дълго

Това е изпитан и верен начин да запазите розите и другите откъснати цветя свежи по-дълго. Поставете намачкан аспирин във вазата, преди да сложите цветята. Други неща, които можете да поставите във водата, за да удължите живота на вашите цветни букети, включват: мултивитамин, 1 ч.л. захар, щипка сол и сода за хляб и дори медна стотинка. Също така, не забравяйте да подменяте водата във вазата на всеки няколко дни.

Няколко полезни приложения на аспирина

Аспиринът е продукт с широка употреба и най-често използваният лек за главоболие и болки в тялото. Той обаче има ред други полезни упот...

2. Създайте ексфолираща маска

Искате да подобрите тена си, но не ви се харчат пари за скъпа козметика? Добре е да пробвате тази лесна рецепта: комбинирайте няколко аспирина с няколко капки вода, достатъчно, за да създадете мека, гладка каша и я намажете върху лицето си. Оставете го за 10 до 15 мин., след това измиете с топла вода. Ацетилсалициловата киселина в аспирина ще подмлади и ексфолира кожата ви.

3. Нанесете при ухапвания и ужилвания от насекоми

Контролирайте възпалението, причинено от ухапвания от комари или ужилвания от пчели, като намокрите кожата си и втриете аспирин върху мястото. Разбира се, ако имате алергия към ужилване от пчела – и имате затруднено дишане, развиете коремни болки или чувствате гадене – извикайте лекар.

4. Използвайте като градинска помощ

Необичайните приложения на аспирина в домакинството

Ползите от аспирина далеч надхвърлят временното облекчение от треска и болки. Повечето хора знаят, че може да ви предпази от инфаркт ил...

Аспиринът е не само необходима първа помощ за вас, но и за вашата градина. Някои градинари го използват като агент за вкореняване или го смесват с вода за лечение на гъбични състояния в почвата. Но бъдете внимателни, когато използвате аспирин около растенията; твърде много количество може да причини изгаряния или други щети на вашата зеленина. При третиране на почвата типичната доза трябва да бъде половин или пълна таблетка аспирин в 1 литър вода.

 5. Възстановете цвета на косата

Потапянето в басейн с хлорирана вода може да има забележим и често неприятен ефект върху боядисаната ви коса, ако е светла. Но лесно можете да върнете косата си към предишния й нюанс, като разтворите 7-8 аспирина в чаша топла вода. Втрийте добре разтвора в косата си и изчакайте около 10-15 минути.

6. Внимание: Алергични реакции

Около 10% от хората с тежка астма също са алергични към аспирина и всъщност към всички продукти със салицилова киселина, включително някои лекарства за настинка, плодове и хранителни подправки и добавки. Този процент нараства до 30 - 40 % за по-възрастните астматици, които също страдат от синузит или назални полипи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com