Белите нощи на Финландия се пренасят в центъра на София (ВИДЕО)

14438
Белите нощи на Финландия се пренасят в центъра на София (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Чували ли сте за феномена "незалязващо слънце", при който слънцето не слиза от хоризонта за цели 72 дни? Едно от специалните кътчета на планетата, където можем да наблюдаваме това красиво явление е Финландия. 

Сигурни сме, че бихте отлетяли на мига в "Земята на белите нощи", но ако нямате тази възможност имаме добра новина за вас - "незалязващото слънце" се пренася директно в центъра на София, където ще можете да наблюдавате вечното лято, при това това с коктейл в ръка. От 20 до 25 април на пл. "Света Неделя" 5 (от 18:00 до 22:00 часа) отваря врати арт инсталацията "Elements of Finlandia", която ще ни потопи в красотата на скандинавската природа с някои от най-характерните й елементи.

Посетителите ще имат възможност да наблюдават уникалния природен феномен, да докоснат формата на ледената вода по кристално чистите фински глетчери, както и да усетят аромата на прясно окосена зелена трева. Звучи вълнуващо, нали?

Поводът за атрактивната инсталация е новата, вълнуваща форма на Finlandia Vodka, която също отразява необикновения характер на Финландия. "Водка от земята на незалязващото слънце" - е изписано на бутилката, но и без да ни напомнят, няма как да пропуснем почерка на финската природа, гледайки изваяната форма на бутилката, напомняща глетчер. Така че ако желаете да се потопите в магията на скандинавската природа и дори да опитате от нея, забъркана в коктейл, не се колебайте - входът е безплатен, а Финландия ви очаква по-ледена и по-красива от всякога!

Ако се чудите за какво точно ви говорим - можете да се разходите с нас в следващото видео. Но повярвайте, тази скандинавска магия трябва да се види на живо! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com