Болестите, към които е предразположена всяка зодия

11093
Болестите, към които е предразположена всяка зодия
Снимка: iStock/Guliver

Отдавна е доказано, че месецът, в който сме родени, оставя отпечатък върху здравето ни. Това може да се дължи на количеството слънчева светлина и много други фактори. Ето към какви заболявания са предразположени отделните зодии.

Овен

Този знак често страда от главоболие. В допълнение, импулсивността на Овена води до стомашно-чревни или чернодробни нарушения. Най-добрата препоръка е да избягвате стреса и да почивате пълноценно.

Телец

Телецът е предразположен към ларингит, тонзилит или синузит. Проблеми с щитовидната жлеза, астма и остеопороза в напреднала възраст също са не са изключени. Препоръката към този знак е да консумира здравословна храна и да избягва хипотермия.

Близнаци

Близнаците са предразположени към чести болки в гърлото, пневмония и бронхит. Те са много чувствителни към студ и влага, поради което са изложени на риск от артрит и ревматизъм. Препоръчително е да предпазват нервната система и да избягват лошите навици.

Рак

Раците имат чувствителна храносмилателна система и са склонни към лошо храносмилане или други стомашно-чревни разстройства. Затова трябва да избягват стреса. В напреднала възраст представителите на този знак са склонни към уринарна инконтиненция.

Лъв

Лъвовете обикновено имат сърдечни проблеми, високо кръвно налягане и ревматични заболявания. Авантюристичният начин на живот и прекалено стресиращите моменти водят до болки в гърба и краката.

Дева

Девата има предразположение към храносмилателни разстройства и други стомашно-чревни неразположения. Тя често става жертва на депресия, анемия или хормонални проблеми. Вегетарианската диета и медитацията ще бъдат от полза за Девата.

Везни

Везните са податливи на бъбречни заболявания, така че правилният режим на консумация на вода трябва да бъде на първо място. За тях са типични оплакванията като мигрена и ревматизъм. Добре е да спортуват и да се хранят балансирано.

Махате тези дребни проблеми, променяте изцяло живота си към по-добро

Здравословният начин на живот би трябвало да включва редовни физически упражнения, балансирано хранене и достатъчно поемане на течности...

Скорпион

Скорпионите са склонни към урогенитални заболявания и често страдат от сърдечно-съдови или нервни разстройства. За тях се препоръчват пилатес, йога и други практики за балансиране.

Стрелец

Стрелците са най-активните хора в хороскопа и често водят забързан живот, което създава предразположение към затлъстяване и диабет. Прекомерната консумация на храна или алкохол може да доведе до чернодробни заболявания.

Козирог

Цветът на езика разкрива здравословното ви състояние

Езикът ви може да ви каже много за вашето здраве. Здравият език обикновено е розов с тънка белезникава обвивка. По повърхността не тряб...

Козирозите имат предразположение към болки в коляното, болки в ставите, навяхвания и фрактури. Зъбите също са слабо място за тях. Те имат склонност към запек, стомашни язви и диспептични разстройства.

Водолей

Водолеите трябва да обърнат внимание на кръвоносната си система, тъй като те водят заседнал начин на живот. Голяма част от тях страдат и от разширени вени, неврози или болест на Паркинсон.

Риби

Рибите имат много чувствителни крака и са склонни към алергии. Те често страдат от вирусни инфекции, пневмония и заболявания на УНГ органите. Препоръчително е да обърнат внимание на жлъчния мехур.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com