X
 
 

Бракът се оказа вреден за възрастните жени

Резултатите от проведено изследване, публикувано в изданието Journal of Women`s Health, сочат, че при овдовелите и неомъжените жени е по-малък рискът с възрастта да станат немощни, отколкото при омъжените.

Изследвания, проведени по-рано, са установили, че съществува връзка между семейното положение, здравето и функционирането на организма на хората от старшето поколение.

Възрастните в Шанхай ще могат да съдят децата си, ако не ги посещават редовно

Град Шанхай предстои да направи законово задължение възрастните деца да посещават своите родители. На пресконференция властите в китай...

Учените от университета на Падуа (Италия), въз основа на проведени изследвания, твърдяха, че неженените хора на преклонна възраст имат по-голям риск да станат немощни с възрастта, отколкото при намиращите се в брак.

В новото изследване учените четири години изучавали група мъже и жени над 65 години.

Предсказанията на учените се потвърдили частично – при мъжете, които никога не са били женени, вероятността да станат немощни с възрастта била по-голяма, отколкото при женените или овдовелите.

Но според последното изследване при неомъжените жени рискът с възрастта да станат по-слаби е значително по-нисък, отколкото при омъжените.

Не е вярно, че възрастните са по-щастливи от младите

Възрастните хора не са по-щастливи от младите. Това са установили психолози за 15 години изучаване на симптомите на депресия при хора м...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално