Британките носят най-високи токчета в Европа

19528
Британките носят най-високи токчета в Европа

В Европа британките носят най-високи токчета, защото са най-ниски. По този начин те компенсират височината си и средно обувките им са на ток висок 8,4 см. В това отношение единствено испанките могат да ги конкурират - те носят токчета високи около 8 см.

Тази височина на токчета е почти 2,5 см по-голяма от обувките на французойките, предаде БГНЕС. При скорошно проучване резултатите показват, че дамите, които живеят във Великобритания, са сред най-ниските в Европа. Информацията сочи, че средната височина на британките започва от 163 см. Резултатите са получени от допитване, извършено сред жени на възраст от 18 до 29 г. Германките са с 5 см по-високи, а испанките само с 1 см, затова и е обяснима любовта им към високите токчета.

Проучването също така показва и че 65 на сто от британките търпят последствията от високите токчета - силни болки. Но според психолозите изглежда, че те са готови да продължат да се подлагат на това изпитание - носенето на високи токчета, защото високите жени изглеждат по-сигурни, по-успешни и по-интелигентни.

"За високата жена се смята, че е по-положителна, по-уверена, по-богата, по-способна, по-успешна, по-независима, и по-интелигентна от ниската жена" казва психоложката Ема Кени.

"Като се има предвид, че това е доста силен аргумент, няма как това да не влияе на нашия избор. Амбициозните британки смятат, че като носят обувки на висок ток, ще удвоят шансовете за напредък в кариерата си", уточнява Кени.

Редактор: Калина Здравкова

Женският костюм се завръща на мода

Роклята е най-женствената дреха - това е мит, който следващата есен ще бъде развенчан с новите колекции женски костюми, които ще дойдат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com