Бум на операциите за смяна на пола

16901
Бум на операциите за смяна на пола

През последните години търсенето на операции за смяна на пола се е увеличило многократно, обясни д-р Джефри Шпигел, ръководител на лицево-пластична и реконструктивна хирургия в медицинския център към Бостънския университет, предаде БГНЕС.

Според него този вид хирургия е преуспяваща в момента и това се дължи на информацията в интернет. "Все повече факти за транссексуалните хора могат да се намерят в мрежата", смята той. От своя страна иновативните медицински технологии позволяват всякакви операции, включително смяна на пола.

Експертите твърдят, че за смяна на пола се изискват поне няколко операции и много хормонални лекарства. Възможно е да има неблагоприятни последици, които да въздействат на човешкото здраве.

Лекарите забелязват бум на търсенето на подобни услуги от хора от всички краища на света. Преходът от мъжки към женски пол е много сложен, тъй като вродените инстинкти остават. В допълнение, всички процедури изискват големи финансови разходи, които не са включени в медицинската застраховка, предупреждават специалистите.

Майка зарадва 7-годишната си дъщеря с пластична операция

Какво означава да си млад, а перфектен? Представите за красота вече не са това, което бяха. Скандален случай от Острова надхвърли всич...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com