Бъркано тофу, тост и още някои мощни протеинови закуски, които можете да опитате

1639
Бъркано тофу, тост и още някои мощни протеинови закуски, които можете да опитате
Снимка: iStock

Важността на започването на деня със закуска, богата на протеини, е жизненоважна, тъй като тя осигурява на тялото цялата необходима енергия, която може да го поддържа активен през цялото време.

Закуската е едно от най-важните хранения за деня и никога не трябва да се пропуска. Значението на започването на деня със закуска, богата на протеини, е от жизненоважно значение, защото тя осигурява на тялото цялата необходима енергия, която може да го поддържа активен през цялото време.

Въпреки това с промяната в начина на живот и графика, хората в наши дни са толкова заети, че не се грижат за здравето си. Така че тези, които не могат да решат какво да приготвят или ядат за закуска, ето няколко невероятни здравословни рецепти, които можете да опитате:

Тост с фъстъчено масло: Това е лесна и вкусна рецепта за вашата сутрин. За да го приготвите, имате нужда от няколко филийки хляб, фъстъчено масло, семена от чиа и банан. Първо, трябва да препечете хляба и да нанесете малко фъстъчено масло върху него. След това внимателно поставете резените банан отгоре и поръсете малко семена от чиа. Това е всичко, което трябва да направите!

Най-евтината и вкусна закуска

Бъркано тофу: Това ястие е предимство за тези, които не могат да ядат яйца или дори панер. За неосведомените панерът е сирене, докато тофуто се прави от соя. За да приготвите бъркано тофу, поставете тиган и загрейте малко олио на среден огън. След това добавете натрошено или грубо смляно тофу заедно с 1/4 чаена лъжичка сол и куркума на прах. Можете да добавите и няколко щипки черен пипер на прах. Смесете всичко и оставете да се готви на среден огън за 5 до 7 минути. След известно време сервирайте горещо.

Besan Cheela: Besan е грамово брашно и чудесен източник на протеини. За да приготвите това ястие, вземете малко безан, нарежете лука, доматите, лютите чушки, кориандъра и оставете настрана. Смесете всички съставки заедно в купа с малко сол и подправки по ваш вкус. След това загрейте тиган, добавете малко масло или олио и изсипете сместа върху него и оставете да се готви. След няколко минути го обърнете, за да се изпече и другата страна. Сервирайте горещо!

Здравословна лятна закуска, готова за 5 минути

Paneer Stuffed Moong Dal Cheela: Това е много често срещана закуска, която повечето индийски къщи приготвят. Това просто ястие е пълно с протеини, за да започне деня ни правилно. За да го приготвите, ще трябва да накиснете боб мунг за поне шест часа (за една нощ) и след това да го смесите фино на паста в мелница. След това добавете малко нарязан лук, люти чушки и кориандър към пастата. Заедно с това пригответе една до друга плънката за панер. Първо се настъргва на едро малко панир, след което се добавят лук, люти чушки, кориандър, които са нарязани на ситно. Можете също да добавите чат масала и сол според вкуса. Загрейте малко гхи, масло или олио в тиган и разпределете равномерно тестото moong dal. Гответе, докато стане златисто кафяво и след това добавете плънката за панер между тях. Вашата пълнена чила е готова!

Салата с кълнове: Салатата с кълнове е хрупкава купа с доброта, която осигурява всички основни хранителни вещества на тялото. За да го приготвите, вземете до 2 до 3 покълнали лещи, които са леко сварени. Добавете нарязан лук, домати, краставица, люти чушки и малко чаат масала заедно с щипка сол. Смесете всички съставки заедно в купа и сервирайте. Може да добавите и няколко капки лайм, вкусът ще бъде божествен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com