X
 
 

Цар Симеон използвал таен псевдоним във фирмите, в които работил

3630 3
photo of Цар Симеон използвал таен псевдоним във фирмите, в които работил
Снимка: БГНЕС
„Не съм използвал името Цар Симеон в нито една от фирмите, служител на които съм бил или с които съм работил. Използвах предимно тайнствен псевдоним под формата конт Рилски или граф Рилски. Когато баща ми е пътувал инкогнито, той също е използвал граф Рилски. Планината Рила, която е близо до София му беше много близка, оттук и името“. Това казва Н.В. Симеон Сокскобургготски в интервю за унгарското списание „MÚLT-KOR”.

„Имах два различни живота и много малко хора допусках толкова близо до себе си, че да знаят кой съм бил някога. Практично решение беше, защото ако бях допуснал някоя евентуална грешка, нямаше да упрекват монархическата институция, а мен. Всъщност дядо ми Фердинанд е използвал името граф Мурани при частните си пътувания, тази титла сега съм прехвърлил на единствената си дъщеря, на възхищаващата се от дядо си княгиня Калина. А сестра ми съм удостоил с титлата княгиня Кохари като я направих и глава на семейството ни Сакс-Кобург и Гота-Кохари“, разкрива още царят. Той споделя, че личните му мемоари „Една цел – България“ вече са преведени на испански, френски, португалски, италиански и турски език. До края на годината ще излязат на английски и се подготвя превод на гръцки.

Какво ще се случи с имотите на Сакскобурготски, той изрази готовност за "диалог"

В интервю за унгарското списание „MÚLT-KOR” Н.В. Симеон Сокскобургготски заявява, че при възникване на спорни обстоя...

Царското семейство не е прекъсвало контактите си с останалите короновани особи. „Всички европейски династии са в роднински връзки една с друга. Много уважавам Ото фон Хабсбург, който беше изтъкнат държавник. Беше на осемдесет и пет, когато беше тук, на една конференция. Излезе на катедрата, мушна ръката си в джоба, след което четиридесет минути, без записки, изнесе такава лекция, подобна на която рядко може да се чуе. При това си посещение той остана три дни в България, гостува ни в резиденцията, водихме наистина приятни разговори. Всъщност кралица Зита беше полусестра на майка ми. Бих споменал и испанския клон на Бурбоните, защото животът ми се е преплитал безброй пъти с Крал Хуан Карлос. А от погребението на Великия херцог на Люкксембург през месец май отсъствах просто, защото същия ден папа Франциск ме прие в София“.

Пред унгарското списание Симеон II кометнира и Brexit: "Това, че англичаните ще напуснат, не мога да го оценя по друг начин, освен като катастрофа. Не виждам бъдеще за излизащото изпод егидата на ЕС Обединено кралство. И сега наблюдавам събитията от чисто икономическата страна на нещата, защото търговията в пределите на ЕС представлява около половината от износа на Обединеното кралство. Възможно е англичаните да си мислят, че Канада и други бивши колониални страни да могат да подпомогнат търговията им. Е, аз не мисля така."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Абе, има ли още "българи", на които тоя да им се пише "цар на българите"! И това не е ли ШПИОНСКИ СКАНДАЛ за незабавно разследване от прокуратурарта: под "секретни" псевдоними въртел далавери с КГБ-шпионски и ДС-чекистки фирми и нелегали?! Гешев какво дреме, че не го арестува за шпионаж в изгода на чужда страна и за държавна измяна?!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Недейте да пишете малограмотни глупости! Мадридския мошенник, КГБ агента "Рилски" никога не е бил ръкополаган за цар! Той не е цар, а майкопродавец!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Със сигурност продаде ордените и отличията на баща си! Ако беше истински безкористен патриот, можеше да ги подари на България!
  : 0 !