Ценни съвети за бързо почистване на дома

7133
Ценни съвети за бързо почистване на дома
Снимка: iStock/Guliver

Всеки би искал да може да почисти дома си по-бързо, за да има време да свърши останалите си ангажименти или да обърне внимание на близките си хора. Хубаво е да знаем, че това е напълно възможно стига да знаете определени хитринки и техники. По тази причини сме ви приготвили някои ценни съвети за бързо почистване на дома.

Чистете замърсяванията веднага – ако разлеете нещо, не го оставяйте да засъхне, а го почистете веднага. Ако изпуснете нещо на килима, направете същото. Така ще поддържате дома си чист и ще спестите време и усилия в по-нататъшното чистене.

Дръжте всичко необходимо близо до себе си – всякакви почистващи препарати и уреди нека бъдат на едно място, за да имате бърз и лесен достъп до тях. Никой не обича да търси дълго време препарата, който му трябва, това само може да ви накара да спрете чистенето и да изгубите желание.

Използвайте нормално количество препарати – няма нужда да прекалявате, а да сипете толкова, колкото е необходимо от съответното почистващо средство. В противен случай може да изгубите много време в чистете на остатъка от препарат или да замърсите повърхността. Спазвайте упътването за употреба на всяко почистващо средство. Освен това може да почистите някои повърхности и с домашни средства като сода, сол, оцет и други.

Започнете с най-трудната задача – ако има нещо, което никак не обичате, например да чистите прах, започнете точно от него. Когато свършите най-трудното нещо първо, после ще останат само по-приятни задачи. Всичко ще ви се струва по-лесно и ще го свършите с по-голямо удоволствие

Пуснете си музика – когато чистите, докато слушате любимия си плейлист, със сигурност ще сте по-вдъхновени и ще вършите работата си с удоволствие. Хубавата музика за подобряване на настроението и мотивацията. Същевременно махнете всички средства, които ви разсейват от чистенето като телевизора например.

Чистете нещата, които имат нужда от почистване – тоест, може бързо да изчистите библиотеката или рафта с вещи, но да не почиствате праха от всяка една от тях. Това оставете за по-голямото сезонно почистване, освен ако не са силно замърсени. Почистете повърхностите, които се виждат и които са по-големи. Другите може да почиствате и по-рядко.

Почистете първо с прахосмукачка – а после и в мокър моп или парцал. Важно е след почистване на праха да се мине с прахосмукачка, за да се оберат всички частици, а после да се мине и с мокър моп.

Чистете първо по-високите повърхности – така праха ще пада надолу и няма да си създадете двойна работа.

Върнете всичко по местата – всички почистващи уреди и препарати трябва да са чисти и да заемат своето място, за да бъдат готови за следващото почистване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно