Чавдар Николов скъса с Нетинфо и Нова телевизия

5611
Чавдар Николов скъса с Нетинфо и Нова телевизия
Снимка: Чавдар Николов/Facebook

Карикатуристът Чавдар Николов, който се оказа в центъра на сериозен скандал заради свалянето на негова карикатура за Бойко Борисов от страна на "Нетинфо" и Vbox, няма да работи повече за Нова телевизия. Той е решил да се присъедини към екипа на сайта "Терминал 3".

“Липсата на позиция по отношение на интригите на премиера, липсата на допълнителни обяснения по отношение на това, което се случи – всичко това се проточи твърде дълго във времето и няма смисъл аз да стоя в едни очаквания без нищо конкретно да се случва всъщност”, каза самият Николов пред “Терминал 3” за отношенията му с телевизията.

Комарницки: Г-н Щосел очевидно смята, че ние сме страна от третия свят и тук всичко е позволено

Актът на сваляне на карикатури от медии е симптоматичен не само за болната ни медийната среда, но и за цялото ни общество. Така комент...

“Интригата беше, че той съобщи в ефира на друга телевизия някаква конкретна сума в контекста на наши отношения с “Нова”. Той каза за някакъв договор. “Нова” не взеха отношение по това, защото нито има такава сума, нито има такъв договор. Аз взех отношение като реагирах с карикатура. За съжаление всичко това остави впечатление за едно много неприятно желание на премиера да парира един карикатурист, като обяснява на по-семплите хора в обществото, че няма как някой със свободна воля и съвестта си, да речем, да го критикува така, а на него (на карикатуриста – бел. ред.) винаги му плащат”, каза още той.

"Терминал 3" предизвика доста сериозен скандал в протестърските среди, тъй като успя да преименува страницата във Facebook за протестите срещу кабинета Орешарски - NOрешарски. По принцип Facebook не позволява преименуване на страници с над 200 лайка. Асен Генов разкритикува действията на "Терминал 3", чието може би най-известно лице е Теодор Михайлов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com