Чудотворното растение на дълголетието - Ето как да се възползвате

19231
Чудотворното растение на дълголетието - Ето как да се възползвате
Снимка: iStock/Guliver

Алое Вера е растение с къси стъбла, зелени месести листа, широко разпространено в тропическите и субтропичните региони на света. То е най-старото и известно лечебно растение, което се използва от хиляди години в различни култури в традиционните домашни лекарства. Има отлични антибактериални, антивирусни, противогъбични и противовъзпалителни свойства и съдържа минерали и витамини. Използва се за лечение на редица кожни заболявания и здравословни състояния, а също така се използва в производството на козметика като шампоани и гелове за коса, лосиони за тяло, масла и др.

Масло от алое вера

Маслото от алое вера се извлича от растението алое вера. Използва се за подпомагане на възстановяването от рани и белези. Използва се и като овлажнител, който работи чудесно за подобряване на състоянието на косата и кожата. Маслото се използва и за подобряване на храносмилателната система и спомага за стабилизиране на кръвообращението. Маслото от алое вера прониква в кожата бързо и дълбоко и заздравява, което прави маслото естествен избор за базово масло в ароматерапията за подмладяване на кожата.

Гел от алое вера

Гелът от алое вера се извлича от вътрешните листа. Той е без мирис и вкус; използва се като съставка в лосиони, напитки и някои десерти. Използва се и за лечение на акне и помага в борбата с често срещаните проблеми на стареене на кожата, стрии и слънчево изгаряне. Това е естествен лек за всички типове кожа. Гелът е билково лекарство и има различни видове укрепващи здравето съединения, минерали, витамини и аминокиселини, които помагат за повишаване на енергийните нива и за изграждане на нови здрави клетки в тялото.

Невероятни ползи от АЛОЕ ВЕРА за здравето и красотата

Сок от алое вера

Пулпът на листата е богат на естествени хранителни вещества и фибри, които помагат за възстановяване на тялото, когато се консумира като естествена напитка. Това е билков лек за вътрешно лечение и почистване на кожата. Сокът от алое вера лекува запек, понижава нивото на кръвната захар и холестерола. Но сокът от алое вера има и някои странични ефекти. Високият прием на сок от алое вера може да причини диария и спазми и човек трябва да избягва непрекъснатото му пиене. Използването на сок от алое вера за целите на самолечение трябва да се прави само след консултация с Вашия лекар.

Ползите от Алое Вера

Алое Вера за коса

Проблеми с косата като сухота, изтъняване, накъсана и мазна коса са много чести в днешно време. За да предотвратите всички тези проблеми, свързани с косата, опитайте Алое Вера, естествено лекарство, което съдържа основни витамини и минерали, за да подхрани косата и да я направи да изглежда красива и здрава. Алое Вера се използва в продукти за грижа за косата като шампоани и балсами. Ето някои ползи от използването на алое вера за коса:

Искате красива и нежна кожа? Използвайте АЛОЕ ВЕРА!

Сигурно сте забелязали това бодливо зелено растение да стои високо в задния ви двор или в саксия в нечий дом. Мислили ли сте някога как...

1. Алое Вера съдържа естествени ензими, които помагат за премахването на мъртвите кожни клетки, присъстващи в скалпа, които предотвратяват проникването на хранителни вещества в косата, като по този начин насърчават здравия растеж на косата.

2. Пърхотът се причинява от мъртви кожни клетки, присъстващи в скалпа. Алое Вера помага при лечението. Също така помага за засилване на кръвообращението в скалпа, което стимулира производството на овлажняващи масла, елиминирайки сухотата и усещането за сърбеж, което причинява пърхот. Освен това поддържа естественото масло на косата в баланс, за да предотврати прекомерно сух или пък мазен скалп.

3. Има основни витамини и минерали с подхранващи свойства, които предотвратяват косопада и насърчават растежа на косата.

За какво помага сокът от алое вера?

Алое Вера за кожата

Растението има противовъзпалителни, заздравяващи и охлаждащи свойства, които помагат при лечението на акне, петна и други кожни проблеми.

Растението, което ви помага да отслабнете

Пиенето на сок от алое вера е здравословен навик, тъй като изгаря мазнините в тялото и спомага за насърчаване на загубата на тегло. За...

Алое Вера за храносмилане

Алое Вера също може да бъде от полза за храносмилателната система. То съдържа хранителни вещества като витамини и минерали, които са необходими за процеса на здравословното функциониране.

Действа нежно в чревния тракт и помага за прочистването на храносмилателната система. Прекомерната храна в стомаха води до дискомфорт и ще причини болки в корема, диария и запек. Алое Вера помага за лесно намаляване на всички тези симптоми.

Има детоксикираща сила, която позволява на храносмилателната система да работи по-ефективно и помага за разграждането на хранителните вещества в храната. Сокът, който се извлича от растението, помага за стимулиране на производството на кръвни клетки и борба с инфекциите в тялото; също така подобрява кръвоносната система.

Източници: ТУК и ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com