Чужденец за българския 8-ми декември: "Пиянска оргия!"

51832
Чужденец за българския 8-ми декември: "Пиянска оргия!"

Попаднахме на статия от чуждестранен сайт, която разяснява как точно празнуваме празника на студентите в България. Статията е доста описателна и само можем да се опитаме да си представим как ли звучи всичко това на чужденците.

Ще ви представим някои от най-отличителните откъси в статията, озаглавена: "8-ми декември: Денят, в който всички студенти се напиват":

Близо 5000 студенти ще празнуват 8-и декември в зимните курорти

Между 4500 и 5000 студенти ще празнуват 8-и декември в родните зимни курорти. Това съобщи председателят на Института за анализи и оценк...

"8-ми декември е ден, който всеки студент е планирал поне месец по-рано - Денят на студентите. Ден, в който трябва да се отбележи колко важно е образованието и как то ни помага в живота и това, че студентите са бъдещето на една държава.

Някога може и така да е било, но днес 8-ми декември е ден в България, който може да бъде описан с две думи - пиянска оргия. Чалга клубовете са резервирани, хотелите - също. Министрите, адвокатите и лекарите на бъдещето се събират на една маса.

Хубавото нещо на този ден е, че всъщност всички смятат това за нормално. Родителите изпращат студентите си със сакчетата по ключовите места за купонясване с думите "Да си изкараш добре и умната." А какво се случва после, остава мистерия за тях. Понякога само получават по някое и друго обаждане от интензивното или друго отделение за сериозно препили ентусиасти.

Не е лошо да си студент в България с такива празници на маса и под маса. Да врътнеш един кючек, да гаврътнеш няколко чашки и ще му мислиш после.

Наздраве, българи! Празнувайте, но не забравяйте, че светът ви гледа."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com