Цветове, подходящи за терасата

7852
Цветове, подходящи за терасата
Снимка: Pixabay

Украсата на дома е от съществено значение, но ако има място в което трябва да полагате специални грижи, то е на вашата тераса, защото цветовете и трябва да създават идеалната атмосфера за отдих, релакс и забавление.

Тук споделяме някои опции за екстериорни цветове, които са идеални за да превърнете терасата си в наистина специална зона, където можете да седнете за да прочетете книга, но също така да имате приятно събиране със семейството или приятелите.

Топли цветове за терасата

Жълтото, оранжевото и червеното са идеалните топли цветове за тераса. Носенето им ще ви даде нотка на жизненост, комфорт и, разбира се, топлина.

В големи пространства тези цветове предизвикват визуално усещане за съкращаване на разстоянието между стените, като по този начин създават по-приятна среда.

Естествените елементи, които ще придадат специален щрих на вашата декорация, са зелените растения, цветята и използването на дърво в мебели или подове.

Жълто

Използването на тон със среден мащаб ще направи вашата тераса да се откроява, без да насища гледката. За балансирано пространство помислете за добавяне на тъмни акценти като сиво или черно.

Оранжево

Този цвят е една от най-добрите бои за екстериори особено когато се комбинира с природата. За да се постигне хармонична среда можете да го смесите с декоративни предмети от дърво и камък.

Червен

Червеното ще добави дълбочина към вашето пространство и ще създаде интересен контраст с останалата част от декора. Поради своята интензивност най-добре е да го прилагате в големи пространства или в декоративни детайли и в комбинация с неутрални цветове като бежово.

Каква е разликата между балкон и тераса

Със слънчевото време навън, все повече си мислим за предстоящите топли месеци и времето, прекарано навън, дори и да е на балкона. Или т...

Лилаво

Лилавото ще добави нотка блясък към пространството, идеално за създаване на добра хармония между дървените елементи. Комбинирането му с други подобни тонове като люляк, също осигурява много специална хармония.

Син

Някои нюанси на синьото ни карат да мислим за небето и морето, следователно те предизвикват спокойствие и релаксация. В комбинация с бяло ще имате много светла тераса. Друг много добър вариант е да хармонизирате различни нюанси на синьото, например боядисване на стена в акцент в синьо. 

Както можете да видите, екстериорите ви дават идеална възможност да експериментирате с безкрайни цветове; ярка, топла, студена, с акцент или неутрална, можете да оставите въображението си да се развихри, за да създадете терасата на мечтите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com