Цветовете, с помощта на които ще придадеш пространство на дома

20236
Цветовете, с помощта на които ще придадеш пространство на дома
Снимка: stux / Pixabay

Няма специален цвят за отделните кътчета на дома, но има нюанси, които обикновено се препоръчват за всяко от тези пространства. Тези цветове или семейства от цветове се използват по-често, тъй като могат да генерират определени усещания при престой за кратък или дълъг период от време. Нека видим възможните цветове за боядисване на стените на всяко пространство.

Офис

Митове за декорирането на апартамента: 5 често срещани стереотипа

При декорирането на апартамент изобщо не е необходимо да се следват общоприетите норми и стандарти. Освен това, в някои случаи тези нор...

Един от най-препоръчваните цветове за офис или домашен кабинет е синият, тъй като осигурява спокойствие, което е от полза при работа или учене. Това е специален нюанс за комбиниране с бяло и светло сиво. Но винаги има други опции. Бялото създава светли и динамични пространства. Твърди се, че зеленитенюанси насърчават креативността, а портокаловите създават добра комуникация между хората.

Спалнята

На това място можете да използвате тоналността, която ви харесва най-много или предпочитате. Истината е, че зеленото е свеж цвят и в същото време успокояващ, същото се случва и със сините и тюркоазените тонове. От друга страна, кафявите изглеждат много елегантни. Можете да комбинирате с бяло, сиво или пясъчно.

Детска стая

За детската стая е добре да се използват весели цветове, които осигуряват яркост и жизненост, един от тях е жълт, който обикновено е придружен от червено, оранжево, бяло, зелено или синьо. Много често се срещат и комбинациите зелено - бяло, розово - тюркоазено, синьо - бяло или червено-пепеляво.

5-те елитни интериорни дизайнерси решения, които ще са хит през 2022 г.

През 2022 г. ще има пет нови интериорни тенденции, които трябва да се имат предвид при избора на декор, мебели и създаване на дизайн на...

Баня

В банята винаги са необходими цветове, отразяващи чистотата и простора, а какъв по-добър избор от бялото и мекото сиво. Не е задължително това да е изцяло бяла баня, но е отлична възможност за комбиниране с други интензивни или меки тонове, със стенни плочки с имитация на камък или дърво.

Кухня

Това е специално място за използване на весели и модерни цветове, които стимулират апетита и създават активно пространство. Тоновете са разнообразни, сред тях са червени или оранжеви. Но за най-класическите кухни и където искате по-спокоен климат, винаги има пастелни цветове и голяма сива палитра.

Хол

4 цвята, които да приветствате в дома си за повече щастие

Всички сме виждали хора с колоритни същности и има причина да ги наричаме така. Те са смесица от няколко емоции и тяхната личност, изгл...

За това пространство се търсят нюанси, които ни карат да се чувстваме комфортно и спокойно. Сред нюансите, които отговарят на тези изисквания, са сиво, синьо, лавандула и цялата гама от подобни цветове. Но трябва да се уточни, че това пространство е много гъвкаво място и всяка тоналност може да се използва според вкуса и стила.

Трапезария

Тук се нуждаете от цвят, който стимулира апетита, а също и весел или оживен диалог, а оранжевото е точно този, който е посочен според психологията на цвета, въпреки че можете да използвате и други нюанси. Важно е средата да е достатъчно осветена. Ако използвате трапезарията като социално пространство и за приемане на посетители, можете да използвате същите препоръки като за хола. В тези случаи възможностите са безкрайни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com