Да намериш себе си: как да разбереш желанията си и да намериш място в живота

4504
Да намериш себе си: как да разбереш желанията си и да намериш място в живота
Снимка: iStock

Въпроси като "кой съм аз и какъв е смисълът на моето съществуване?" вероятно си гr е задавал абсолютно всеки човек на Земята. Отговорите на този въпрос особено ни вълнуват в младостта, когато личността тепърва се формира. Ако и вие се интересувате от темата за себепознанието, предлагаме да прочетете тази статия.

Естествено е човек да мисли за своето място и роля в този живот. Нашата информация за света около нас, хората в него и нас самите се актуализира непрекъснато. Нашият ум се променя. Когато решаваме какво да правим, трябва да анализираме много фактори. В крайна сметка бъдещето често зависи от това решение. Когато нещо се обърка, се питаме дали сме избрали правилния път? Да разбереш какво наистина искаш е доста трудно. Въпреки това е възможно да направите това и ние ще ви кажем как.

Искате да опознаете себе си? Задайте си тези 27 въпроса!

Сигурно думата “самопознание” е една от най-употребяваните в наши дни. Почти всеки предприемач или лидер ще ви каже, че тов...

Намерете точното време

Обикновено ежедневната суматоха не оставя време за разсъждения за смисъла на живота. Но в случай на провал или в труден период такива мисли се прокрадват в главата ни. Ако е така, не ги преследвайте. 

Когато сте направили грешка, скарали сте се с любим човек или не сте успели да завършите дадена цел, вместо още веднъж да размишлявате колко сте непохватен и защо нямате късмет, опитайте се да намерите причината. Разбирането защо нещата са се развили така, както са се случили, е важно не само за да оцелеем и да се освободим от ситуацията. Освен това ще ви помогне да не повтаряте тези грешки в бъдеще.

Водете си дневник

Един добър начин да разберете какво искате е да запишете всички мисли, които ви идват в ума. Създайте си навика да отделяте по десет или петнадесет минути няколко пъти седмично и просто да пишете каквото ви хрумне. Сред потока от информация определено ще откриете това, което ви тревожи най-много в момента. Така ще знаете къде да съсредоточите вниманието и усилията си.

Спрете да си казвате тези 5 лъжи!

Винаги намираме външни причини, за да не направим нещо. А това е сигурен знак, че лъжем себе си. Когато лъжем себе си, си казваме, че н...

Внимавайте

Когато сте сами, в момент на тъга, слушайте себе си, чувствата си. Особено добре е да правите това сред природата, когато нищо не ви разсейва. И звукът на водата, зеленината, движението на облаците - всичко това ще ви помогне да се концентрирате върху вътрешния глас. Можете също да си мислите за книга, която наскоро сте прочели или филм, който сте гледали. Анализирайки поведението на героите, вие ще го проектирате върху себе си и по този начин ще намерите някои отговори.

Запишете желанията си

В същия дневник или просто на лист хартия избройте всички мечти, които сте имали от детството. Напишете всичко, което някога сте искали, но не сте постигнали. Зачеркнете това, което вече е напълно неуместно. Разделете останалите на категории: работа, взаимоотношения, хобита, образование и т.н. Представете си, че всички тези желания се сбъдват. Визуализирайте как ще се държите, какво ще почувствате, какъв човек ще станете.

Ако се замислите, не е толкова трудно да разберете себе си. Основното нещо е честността. Важно е да признаете какво наистина искате, от какво се страхувате.

5 малки крачки към по-щастлив живот

“Много малко е необходимо, за да имате щастлив живот, всичко е в самите вас, във вашия начин на мислене” Марк АврелийМного ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com