Да сънуваш куче: какво означава?

27018
Да сънуваш куче: какво означава?
Снимка: iStock/Guliver

Кучетата в сънищата са символични образи, пряко свързани с лоялност, състрадание, интуиция, мъжка енергия, протекция и подсъзнателни инстинкти. Поради тайнствената същност на съня, значението на кучето се променя според пола на сънуващия, неговото поведение или дали кучето е негово или чуждо.

Тъй като кучетата са най-добрият приятел на човека, сънят представя метафорично непознатата сила, която иска да е близо до вас. Кучето може да се появи като най-добър приятел, но често това е вашият личен водач по пътя на надеждите, по който вървим. За да решите този метафоричен пъзел, трябва да имате предвид какво се случва преди и след като срещнете кучето в съня.

Кучетата са добра поличба и появата им в нашите сънища е символ на защита или предупреждение.

Духовното значение на кучетата в сънищата

Кучето е символ на разбиране, безусловна любов и вярно приятелство. Обикновено се асоциира със силни емоции, връзка между самосъхранението, познанието, които ни носят комфорт в трудните времена от живота ни. Дори и да ни атакуват, кучетата са тук, за да ни водят и защитават.

Кучето присъства широко в митологията и фолклора на почти всички народи от древни времена. Образът му неизменно се свързва с героизъм, божествена същност, защитник.
Според швейцарският психиатър Карл Юнг, ако жена сънува куче, това може да е нейният “анимус”, който представлява мъжката й същност. Кучето предлага да я води към нейната мъжка страна, която е изцяло на подсъзнателно ниво. 

Защо е важно да помним сънищата си

Ако сънувате куче

Преди да анализираме какво означава това, трябва да разберем как вашият сън е свързан с вас. Ако не обичате кучета, може да изпитвате страх в съня си. Ако в миналото сте имали куче, това може да ви връща към стари спомени и носталгия.

Смята се, че котките представят женската същност на човека, който сънува, а кучето е свързано с неговата мъжка същност.
Карл Юнг вярва, че всеки пол притежава мъжки и женски характеристики, често непознати за него. Подсъзнанието ни изпраща сигнали, използвайки кучето, свързано с нашите инстинкти, пориви и поведение. Вашият сън иска да намерите баланс в тези енергии.
* независимост
* агресия
* защита
* щастие и радост
* вярно приятелство
* безусловна любов
* лоялност
* любов.

Ако куче ви напада

Това може да е свързано с конфронтация с близки за вас хора или означав, че подтискате подсъзнателно мъжките си инстинкти.

Ако кучето хапе ръката ви, метафорично то “хапе храната, която го храни” и е свързано с близки, които ви използват или предават. Ако куче ви преследва, в реалния живот се опитвате да избягате от конфликти и проблеми.

Знаете ли кога не се сбъдват сънищата?

Ранено куче

Раненото куче в съня може да сте вие - подсъзнателно сте наранени, обидени, неоценени. Имате нужда от приятелство, лоялност и любов. Болното куче показва нужда от внимание и грижа. 

Различни породи кучета в съня

Различните породи кучета в съня водят до различно тълкуване на посланието. Големите кучета (немска овчарка, ротвайлер, доберман, питбул) символизират мощната мъжка енергия. Докато кучета като лабрадор са свързани с вашето минало или желание да се свържете с нещо ново и непознато.

Малките и пухкави кученца в съня символизират скритата и потискана ваша мъжка страна. Ако играете, храните или се грижите за кученце, подхранвате позитивните си черти. Ако кученцата са болни, неглежирате някои аспекти от вашия живот и поведение. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно