Децата, родени през този месец, ще имат щастлив и мнооого дълъг живот

36557
Децата, родени през този месец, ще имат щастлив и мнооого дълъг живот
Снимка: iStock

На повечето родители им отнема доста време, докато се спрат на име за своето дете. А пък майките са тези, които са по-чувствителни относно избора на датата на раждане на детето или поне на месеца, в който се очаква то да се появи на бял свят. Така те определят момента на зачеването, за да може бебето да се роди в месец и съответно да бъде зодия, която те харесват и смятат, че има повече положителни и качества. Часът няма как да се определи когато става въпрос за естествено раждане, но това може да се случи, когато бебето се появява на бял свят с цезарово сечение.

Някои жени не понасят жегите и не искат да раждат през лятото, затова те си правят сметката това да не се случи през юни, юли или август. А пък някои майки иска да родят детето си точно определена зодия, защото вярват, че неговият характер до голяма степен ще зависи от нея. Оказва се, че от месеца на раждане зависи не само на зодията, но и колко години може да живее човек. Поне наскоро бе публикувано такова проучване от Journal of Aging Research.

Учени откриха 3 необичайни тайни на столетниците

Кой е месецът, в който се раждат столетниците?

Американските учени направиха изследване какво е влиянието на месеца на раждане върху способността на децата да живеят до 100-годишна възраст. Те анализираха повече от 1 000 столетници, родени в САЩ между 1880 и 1895 година, като се сравняват тези данни с жизнения цикъл на техните роднини - сестри, братя, родители и съпрузи.

Резултатите показват, че през декември са родени хора, които най-често могат да живеят до 100 или повече години. И техните роднини, които са родени през други месеци, са живеели значително по-малко години. Най-кратък живот имат хората родени през март и юни. Има още два месеца през които се раждат столетници - октомври и ноември. Като цяло може да се каже, че хората родени през октомври, ноември и декември имат реалната възможност да преминат прага от 100 години и нагоре.

Най-възрастният човек в България – до каква възраст е достигал?

Каква е причината родените през декември да могат да станат дълголетници?

Според учените това се дължи на техните характеристики на здраве и интелигентност. Родените през декември обикновено са в добра физическа форма, боледуват по-рядко и имат висока форма на IQ. Те не се оплакват от живота и не са предразположени към депресивни състояния. Родените през декември рядко изпитват силен стрес и психиката им е здрава. А това определено са фактори, които са в полза на дълголетието. Докато са в утробата през лятото тези бебета получават най-голямо количество витамин D, това се отнася и за родените през октомври и ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 неща, които развалят здравето ви (има ги във всеки дом)

Топ 3 на реките извиращи от Рила

Защо са изчезнали динозаврите от нашата планета?

Кои породи кучета се определят като най-агресивните?

Кой е основният алкохол в коктейла Май Тай?

Как да познаем фалшивото сребро, когато го видим?

Кои признаци издават фалшивия алкохол спрямо истинския?

5 забрани, които спазват дълголетниците

Как се пише: узаконяване или озаконяване?

Как да се уморявате по-малко: 5 храни за повече енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com