До колко морета има досег Гърция?

13364
До колко морета има досег Гърция?
Снимка: iStock

С първите слънчеви лъчи и пролетни температури неминуемо в съзнанието ни изникват думите лято, пътуване и почивка, а Гърция е сред страните, в които българите традиционно прекарват лятната ваканция. Чистите лазурни води, вълшебната природа, прекрасното обслужване в местата за настаняване, вълнуващите култура и история на южната ни съседка са само част от причините тя да бъде предпочитана туристическа лятна дестинация.

А летните дестинации са неминуемо свързани с морето и морските забавления. Ако се колебаете дали да изберете Гърция за почивката си през лятото, със сигурност въпросът до колко морета има досег в Гърция и кое предлага условия, най-близки до предпочитанията и личното ви разбиране за почивка, е сред важните за вас.

До колко морета има досег Гърция?

За каква почивка мечтаете – курорт, в който кипи от живот, шумен и препълнен с туристи, сред които да се слееш с тълпата, райско кътче, в което сте само ти, морето и златния пясък, почивка-приключение, за която дълго ще разказваш, или остров, на който да се загубиш в безкрая от история и култура, в тишината, за да откриеш себе си? Гърция може да предложи всичко това, само изберете правилната дестинация, а за този избор е важно да знаете до колко морета има досег Гърция.

Гърция граничи с три морета, като само две от границите ѝ – на север и североизток са сухопътни. Трите морета, които мият бреговете на Гърция и на гръцките острови, които обхващат около 1/5 от площта на Гърция и наброяват няколко хиляди, са:

  • Егейско море на изток,
  • Средиземно море на юг,
  • Йонийско море на запад.

Защо Гърция продава магистрали и летища

Лято на Егейско море

Почивката на Егейско море и на някои от многобройните острови предлага прекрасни условия за отдих. Санторини е перла в короната на Егейско море, известен със залезите, оцветяващи в огнени краски белите къщи, накацали като птици по върховете на високите скали. Плажовете са пясъчни, макар да е черен, вулканичен пясъкът, а водите лазурни и чисти. Островите в Егейско море предлагат многобройни възможности за водни спортове, така че ако се нуждаете от активна почивка, това е вашето място.

Магията на боровите гори, планините и златния пясък, сапфирените нюанси на водите и разнообразието от места за плаж както закътани заливи, и уединени места, така и пренаселени плажове, отличени със Син флаг, правят остров Тасос любим и предпочитан от мнозина, избрали Егейско море и Гърция за своята лятна почивка.

Семействата също ще останат доволни от почивката си на Тасос, където ще открият както тихи и спокойни курорти, приказно красиви, сякаш нарисувани от ръката на художник, предлагащи тишина и спокойствие, така и курорти като Потос, идеален за търсещите разнообразие от заведения, магазини и хотели, забавления и за възрастните, и за децата.

За любителите на зеленината, вълшебно красивата природа и златистия пясък правилният избор би могъл да бъде Халкидики,

Много туристи, които редовно посещават различни кътчета от Гърция, намират град Кавала, разположен на източния бряг на Северна Гърция, за една от най-привлекателните плажни дестинации.

Лято на Йонийско море

Туристите, очакващи развита инфраструктура на мястото, на което са отседнали, могат да изберат втория по големина гръцки остров в Йонийско море – Корфу за своята слънчева лятна почивка. Хармоничното съчетаване на зеленина, синьо море, исторически и културни забележителности, романтика и спиращи дъха гледки правят Корфу идеален за двойки, които искат да споделят любовта си, както и за туристите, които съчетават излежаването на плажа с посещението на забележителности и обогатяване на знанията си за историята и културата на страната.

Гмуркане, разходка с яхта, уиндсърф из живописните заливи са само част от удоволствията, които предлага на гостите си остров Лефкада.

За търсещите уникално преживяване, бели пясъци и развита инфраструктура изборът е остров Закинтос, предлагащ както скътани и уединени местенца за плаж, така и места, на които да се слееш с тълпите върху пясъка.

10 най-хубави плажа в Гърция, за които никога не сте чували

Лято на Средиземно море

Мечтаете ли за пъстър микс от сменящи се картини, от причудливо редуване на стари замъци с едни от най-модерните в страната хотели, уединени малки селца, в които да се насладите на тишината, оставайки сами със себе си с модерни курорти с бурен и шумен нощен живот, на средновековните улички с модерната архитектура? Родос на Средиземно море ще ви предложи всичко това.

А може ли да се насладим на две морета едновременно? Ако и вие мечтаете именно за това, изборът е остров Крит, чиито брегове се мият от водите и на Егейско, и Средиземно море.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com