Добавете това и водата ще стане още по-хидратираща

2529
Добавете това и водата ще стане още по-хидратираща
Снимка: iStock

Водата е съставна част на всички тъкани, клетки и системи в човешкото тяло. Тя съставлява над 60% в него, играе водеща роля за правилното функциониране на всички органи и системи и е най-натуралното природно средство за хидратиране на организма. Но замисляли ли сте се дали можем да добавим нещо към водата, което да я направи още по-хидратираща? Търсейки отговор на този въпрос открихме, че е възможно да повишим хидратиращите ѝ способности. Как ли?

Най-лесният и добър начин е като добавим плодове, които освен, че ще придадат приятен вкус на водата, но и ще я направят много по-полезна. 

Първият плод, за който всички обикновено се сещат е лимонът. Няма нищо по-полезно и по-тонизиращо в горещите летни дни от чаша лимонова вода, в която се съдържат много витамин С, лимонена киселина и ароматни етерични масла. Освен това тя действа много по-хидратиращо от обикновената вода, а и помага за задържането на вече приетите течности. Съдържащите се в лимоните магнезий, калий и витамин С от своя страна действат добре както на здравето, така и на фигурата.

9 причини да пием вода с лимон през лятото

Друга добавка към водата, която ще ви помогне да я задържите за по-дълго в тялото си, е морската сол. Чаша с вода с добавени към нея лимон и щипка сол ще ви предпазят от дехидратация в горещите летни дни. Преди да се насладите на тази полезна напитка обаче трябва да знаете, че тя не е подходяща за хора, които имат проблеми с бъбреците, страдат от високо кръвно налягане или от други заболявания, при които задържането на вода е вредно и опасно за здравето. Ето защо е добре най-напред да се посъветвате с лекар специалист.

Динята също е сред плодовете, които могат да се добавят към водата. Самата тя съдържа над 90% вода, като е богата и на калий и витамини А и С. Освен това динята е бедна на калории, което я прави идеална при спазването на диети и за редуциране на теглото.

Краставиците също са сред продуктите, които повишават хидратиращите свойства на водата. Това е така, защото самите те съдържат над 95% вода, което ги прави една много подходяща добавка. Най-много вода се задържа в месестата част около семките на този зеленчук.

Чаша вода с лимон преди лягане и вижте резултата

Колкото и странно да звучи, но семената от чия също увеличават хидратиращите свойства на водата. Чията съдържа гелообразна структура, пълна с течности, която има свойството да се активира при накисване. Освен това тя е богата на много протеини, фибри и антиоксиданти, които имат редица ползи за здравето, като нормализиране нивата на кръвната захар и кръвното налягане, намаляване на възпаленията и изграждане на костите.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com