Добрите речеви навици при децата ги правят по-спокойни

17563
Добрите речеви навици при децата ги правят по-спокойни

Децата в предучилищна възраст с добре развити речеви  способности се справят по-добре с раздразнението и се ядосват по-малко, съобщи изданието Child Development. Изводът е направен въз основа на наблюдението на над 120 деца на възраст до 4 г.

На децата били давани различни задания за изпълнение у дома и в лабораторни условия, за да бъдат оценени речевите им навици и способността да се справят със задачи, провокиращи раздразнение. Например, на малчуганите им било предлагано да изчакат 8 минути, докато мама свърши работата си, за да може да отворят подарък.

Мъж рани с нож 22 деца в Китай

Полицията в провинция Хънан в централната част на Китай е задържала мъж, който вилнял с нож около училище. Нападателят подгонил децата ...

Сред стратегиите за управление на раздразнението децата търсели майчината подкрепа и се отвличали от подаръка, съчинявайки истории или като четели на глас.

При това децата, които са се научили от рано да изразяват своите мисли с думи, проявявали по-малко агресия. Малчуганите, които се научили да говорят по-рано, на три годинки, спокойно чакали, докато майката се освободи. Освен това те бързо намирали с какво да се занимават, докато чакат.

Развитите речеви навици може да помогнат на децата да озвучат потребностите си вместо да използват емоции, а така също способстват за развиването и използването на въображението, за да се занимават с нещо по време на неприятното очакване.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com